Aldonis, Agija

Rīgā aizvadīta grandiozā Martas balle. FOTO

Pirmajā Martas ballē ir savākti vairāk nekā 5000 eiro, kas ļaus 29 bērniem no maznodrošinātām ģimenēm veselu gadu apmeklēt Jauno bruņinieku skolu, lai fiziski un kulturāli attīstītos. Sarīkojuma veidotāji — viesnīca Grand Palace Hotel, idejas autore Svetlana Ļova (Loew), pasākumu organizēšanas aģentūra Tonova Agency, kā arī labdarības kampaņa Taureņa efekts — cer, ka gadskārtējā labdarības balle kļūs par jaunu tradīciju Latvijā.

Jau pie ieejas svētku noskaņojumu radīja Tatjanas Gašimovas vijoļspēle. Patiesi bagātīgā Martas balles kultūras programma ietvēra balles patroneses Ineses Galantes, Izraēlas liriskā tenora Telmana Guževska, slavenā ērģelnieka Aivara Kalēja, dziedātājas Olgas Vreščas, dziedātāju Roberto Meloni un Dāvida Kalandijas, dziedātājas Jane G, kā arī Lieras Šteinas un Aleksa Silvēra dueta uzstāšanos. Senās mūzikas ansamblis Ludus un deju studija Magic Dance palīdzēja iejusties īstā balles atmosfērā, bet iluzionisti Dmitrijs Bubins un Juris Gavrilovs pārsteidza viesus ar tuvplāna burvju mākslas trikiem. Māksliniece Vera Bondare saviļņoja apmeklētājus ar savu meistarību, tikai dažās minūtēs radot viņu portretus. Pasākumu vadīja Agnese Zeltiņa, Aivis Ceriņš, Jeļena Tonova un Nauris Rolavs.

Martas balles viesi, kuru vidū bija televīzijas raidījumu vadītāja Maija Silova, slavenais hokejists Sandis Ozoliņš, uzņēmēja Irēna Pulkinena ar pavadoni Oskaru Barševski, Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers ar sievu Lilitu, uzņēmēji Aija Simsone un Pēteris Šmidre, Rīgas domes auditore Kristīne Lindenblate, uzņēmēji Tatjana un Vladimirs Taureni un citi, ar prieku atbalstīja noteikto ģērbšanās kodeksu, kas paredzēja apmeklēt balli 18. gadsimta tērpos vai vakartērpā ar masku. Ļaudis ar apjomīgām frizūrām, košās maskās, kā arī krāšņos un elegantos tērpos pildīja zāles, kur notika Martas balles kultūras programma, un kluso dažādu vērtīgu priekšmetu izsoli.

No biļešu tirdzniecības, izsoles un loterijas ir izdevies savākt vairāk nekā 5000 eiro, kas ļaus 29 bērniem no maznodrošinātām ģimenēm apmeklēt Jauno bruņinieku skolu, kur viņi mācīsies etiķeti, viduslaiku dejas un loka šaušanu. Turklāt zēni apgūs paukošanas, pašaizsardzības un viduslaiku tērpu darināšanas pamatus, bet meitenes — pīšanas mākslu un aktiermeistarību. Bezpeļņas biedrība Labo darbu fabrika arī ir nolēmusi atbalstīt Martas balles iniciatīvu, iegādājoties bērniem mācību līdzekļus.

Jaunākie raksti