Aldonis, Agija

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Ruutu, kas somu valodā nozīmē rombs vai kvadrāts, ir īpašas dimanta formas vāžu kolekcija, kurā ietilpst desmit vāzes, piecos izmēros un septiņās krāsās. Kad tās apvieno vairākas vienkopus, rodas vienveidīga instalācija, kurā atdzīvojas gan stikla spēks, gan izsmalcinātā būtība. Tāpat kā Iittala slavenā Alvar Aalto kolekcija, arī Ruutu tiek radīta Iittala Somijas rūpnīcā.

Pūstā stikla plūstamība un rezonējošās sajūtas Iittala vāžu kolekcijai Ruutu piešķir izsmalcinātu raksturu. Ruutu vāzes, ko radījuši Ronans un Ervans Buruleki, varētu šķist pēc formas vienkāršas, taču to radīšanai nepieciešami visprasmīgākie stikla rūpnīcas amatnieki.

Aitio plauktu kolekcija, kuru radījusi slavena dāņu dizainere Sesīlija Manca, ir rotaļīgi funkcionāls produktu uzglabāšanas risinājums sienai. Aitio iespējams piestiprināt pie sienas kā atsevišķu elementu, kur uzglabāt nelielus priekšmetus, piemēram, pie durvīm jūsu atslēgām vai nelielām piemiņas lietām, kurām ir īpaša vieta jūsu sirdī, taču nav piemērotas vietas istabā.

Aitio seko iepriekšējiem Iittala priekšmetu uzglabāšanas risinājumiem – stikla Vitriini kastītes, saplākšņa Vakka kastītes un filca Meno somas. Aitio kolekcija izgatavota no pulverkrāsota tērauda, bērza un plastmasas āķiem. Tā pieejama dažādās krāsās un to paredzēts viegli noņemt no sienas tīrīšanai.

Starptautiska, augsta līmeņa žūrija izvērtēja gandrīz 5000 pieteikumu no 53 valstīm, lai noteiktu, kurš saņems šo iekārojamo izcilības apliecinājumu.

Apbalvošanas ceremonija tiks rīkota 2014.gada 23.februārī BMW Welt centrā Minhenē. 

Jaunākie raksti