Vēsma, Fanija

Mazā Baltezera krastā atklāj smalku restorānu „Pērle”. FOTO

12.jūnijā norisinājās jauna smalkā restorāna atklāšana dzīvojamajā rezidencē „The Pear”l (Pērle) Mazā Baltezera krastā, priežu meža ielokā. Izraujoties no pilsētas dunas un cilvēku burzmas, šeit, tiešā ūdens tuvumā ar skatu uz ezeru, restorāns „Pērle” solās kļūt par iemīļotu vietu Eiropas virtuves cienītājiem, kas varēs baudīt izsmalcinātus ēdienus, gleznainus skatus un rāmu atmosfēru.

Eleganti viesi, smalks cienasts, austeres „Creuses”, sagādātas no Saint-Benoit-des-Ondes (Francija) un šampanietis, ko pavadīja skaistas muzikālās kompozīcijas un saulriets virs ezera – šādā atmosfērā norisinājās vakars, kas tika veltīts restorāna „Pērle” atklāšanai. Neaizmirstamu vakara noskaņu un muzikālo baudījumu sagādāja pasākuma īpašais viesis Rodrigo Fomins, vakaram noslēdzoties ar krāšņu svētku salūtu virs ezera.

Jaunā restorāna koncepts balstīsies uz veselīga, organiska un ekoloģiski tīra uztura principiem, ēdiena gatavošanā izmantojot Latvijas bioloģiskās lauku saimniecībās audzētus produktus. Ēdiena gatavošanas procesā tiks ievērotas Eiropas virtuves klasiskās vērības, ēdiena gatavošanā tiks izmantoti svaigi, kvalitatīvi un Latvijā pieejamie produkti liekot uzsvaru uz ēdienkartes sezonalitāti.

„Vasaras ēdienkartē tiks izmantotas dārza ogas, meža zemenes, upes un ezera zivis, rudenī – meža veltes, brieža, stirnas gaļa, meža sēnes, rudens dārza veltes. – stāsta restorāna šefpavārs Mārtiņš Soste. - Mūsu restorānā vienmēr varēs painteresēties par dienas lomu, un pie katra ēdiena tiks piemeklēts piemērots un saskanīgs vīns, ko ieteiks profesionāls someljē”.

Restorānā tiks piedāvāta brokastu bufete (brunch), neliela brokastu ēdienkarte ar siltiem ēdieniem, burātāji un laivotāji varēs pasūtīt ēdienu laiskiem vasaras izbraucieniem pa ezeru. Bārā ir pieejami kokteiļi, kas radīti tieši „Pērlei”: vasarai – svaigi, dzirkstoši, spirdzinoši, ziema – sildoši, samtaini, romantiski.

Apartamentu komplekss „Pērle” ir Premium klases privāta rezidence Mazā Baltezera krastā, kas ir izpelnījusies plašu uzmanību starptautisko arhitektu vidū un tikusi apbalvota ar vairākām balvām, tai skaitā 2015.gadā ir ieņēmusi pirmo vietu globāli atpazīstamajā konkursā Architizer A+ Awards. Restorāna interjers, līdzīgi ēkas arhitektūrai un atbilstoši ēkas arhitekta Jura Mitenberga vīzijai, ir veidoti minimālistiskajā stilā, tīrām formām un toņiem, lai ēkas eksterjers ir harmonijā ar restorāna interjeru un tajā pašā laikā saplūst ar skaisto ezera ainavu.

Jaunākie raksti