Mintauts, Alfs, Bernandeta

Rīgā durvis vēris jauns itāļu restorāns „La Piazza”. FOTO

Klusajā centrā Rīgā, Andreja Pumpura ielā 6 atklāts jauns itāļu restorāns „La Piazza”. Tulkojumā no itāļu valodas tā nosaukums ir „Laukums”, raisot asociācijas ar Itālijas pilsētu rosīgo atmosfēru. Apmeklētājiem te ir iespēja baudīt nesteidzīgas pusdienas ģimenes lokā, īpašo biznesa pusdienu piedāvājumu par demokrātiskām cenām, kā arī draudzīgas vakara tikšanās ar vīnu un uzkodām.

Līdzās tradicionālajai itāļu virtuvei restorāna viesi var nogaršot arī gastronomijas jaunumus. Ēdienkartē atrodamas crescione piadina – plānas tortiljas ar itāļiem raksturīgajām piedevām rukolu, sieru, šķiņķi, tomātiem; cicchetti – Venēcijas uzkodas pie vīna, starp kurām atrodamas jūras veltes, zivs ar dažādām piedevām, rieksti, rozīnes, siers, dārzeņi, olīvas un citi gardumi; mājas saldējums no Toskānas sirds, slavenās „DAI DAI” fabrikas; japāņu deserts mochi – kūkas, kas top no īpašas šķirnes rīsiem, ko Japānā izmanto tradicionālo desertu un saldējuma gatavošanā. Visus šos ēdienu pirmo reizi Rīgā varēs nogaršot nekur citur kā restorānā „La Piazza”.

Restorāna ēdienkarte aptver dažādus Itālijas reģionus, bet ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti tikai augstas kvalitātes autentiski produkti. Viss sākot no maizes, pastas un ravioli līdz desertiem un saldējumam top „a casa” jeb „kā mājās, pašu rokām”.

„La Piazza” saimnieki ir pazīstamā restorāna „Portofino” komanda, kas jau vairāk kā divus gadus rīdziniekus priecē ar itāļu virtuves šedevriem. „Vienmēr zinājām, ka „Portofino” pievienosies vēl kāds restorāns, nu tas mirklis ir klāt. - stāsta restorāna direktore Jūlija Gareva, - No gastronomiskajiem ceļojumiem Itālijā esam atgriezušies ar virkni ideju un izstrādājuši jaunu konceptu.”

Mājīgā, 110 kvadrātmetru plašā restorānā „La Piazza” iekšienē viesu labsajūtai ir 62 sēdvietas, ko papildina 44 sēdvietas vasaras terasē. Elegantais un pārdomātais interjers būs kā radīts miera pilnai atpūtai un krāšņiem svētkiem. Mēbeles un priekšmeti tapuši pēc mākslinieka Vadima Bankina skicēm. Taču vissvarīgākais jaunā restorāna elements ir izslavētā itāļu viesmīlība.

Restorāna „La Piazza” svinīgo atklāšanu apmeklēja ap 200 viesu. Viņu vidū bija biznesa lēdijas Nellija Ušakova  un Marika Ģederte, pazīstamā stiliste Žanna Dubska, kompānijas „Baltic Travel Group” vadītājs Vladislavs Korjagins, fotogrāfa Sergeja Kondrašina ģimene, latviešu dizainere Anna Led un daudzi citi. Vakara vadītāja lomu uzņēmās aktieris Andris Bulis.  Starp daudzajiem ēdieniem, kuri tika pasniegti atklāšanas vakarā, īpašu atzinību guva mājas melnā pasta ar garnelēm, sēpiju un baravikām, «Crescione Quattro Formaggi» (4 sieru Krešone) un  vidusjūras uzkodu izlase (astoņkāji, tintes zivis, tīģergarneles, ceptas sardīnes, laša tartars, sarkanie ikri, citronu krēms).

Restorāna atklāšanas vakara tēma bija „La famiglia italiana” jeb „Itāļu ģimene”.  Īpašo atmosfēru iedzīvināt palīdzēja bērni latviešu modes zīmola Lazy Francis radītajos svētku tērpos, kurus varēja sastapt starp pasākuma viesiem. Vakaru muzikāli bagātināja klasisko itāļu komponistu skaņdarbi Latvijas Nacionālās operas orķestra vijolnieces Sarmas Skarbinikas sniegumā, kā arī vairāk kā četru stundu garais Natālijas Bash DJ sets, kurā tika atskaņotas slavenas itāļu dziesmas un operu ārijas. 

Jaunākie raksti