Gunta, Ginta, Gunda

„Rīga Plaza” radīta piparkūku Rīga ar ievērojām pilsētas celtnēm

No 1. decembra līdz 4. janvārim modes un izklaides centrā “Rīga Plaza” apskatāma izstāde “Piparkūku Rīga”. Tajā ir iespējams aplūkot dažādus ievērojamus pilsētas objektus, kā Pēterbaznīca, Brīvības piemineklis, Doma baznīca, Vanšu tilts un pat nesen uzceltā Nacionālā bibliotēka.

“Piparkūku Rīga” ir unikāla izstāde, kas tapa veiksmīgas sadarbības rezultātā starp mākslinieci un konditori. Izstādē ir attēlota Vecpilsētas daļa, Daugava un Pārdaugavas rajons. Izstādi papildina gaismas efekti, kas to padara īpaši krāšņu tumsā.

Ziemassvētku akcijas laikā ikviens iedzīvotājs ir aicināts celt arī savu piparkūku māju un to atnest uz modes un izklaides centru “Rīga Plaza”. Izstāde “Piparkūku Rīga” tiks papildināta arī ar iedzīvotāju atnestajām piparkūku mājām.

Lai izstāde “Piparkūku Rīga” kļūtu vēl krāšņāka, katru sestdienu un svētdienu līdz Ziemassvētkiem bērni tiek aicināti apmeklēt radošās darbnīcas. Radošajās darbnīcās bērni varēs celt jaunas piparkūku mājas, kas arī papildinās izstādi. Bērniem palīdzēs radošo darbnīcu pavāri, kas mācīs bērnus gatavot dažādas svētku dekorācijas. Radošās darbnīcas notiks brīvdienās no plkst.11:00 līdz 18:00.

„Svētki ir tad, kad tos radam mēs visi kopā. Mēs vēlamies, lai šīs izstādes tapšanā piedalās ikviens iedzīvotājs. Mēdz teikt, ka Rīga nekad nebūs gatava, un tā tas laikam ir, jo arī šīs pilsētas celšanai nav ierobežojumu. Mēs katrs varam ģimenes lokā vai individuāli uzbūvēt piparkūku māju un ar to papildināt izstādi. Tā mēs kopīgi radīsim svētkus sev un citiem,” aicina modes un izklaides centra „Rīga Plaza” mārketinga daļas vadītāja Urzula Spickus.

Izstādi “Piparkūku Rīga” ir sākušas celt māksliniece Laura Blumberga un konditore Agnese Vīdnere kopā ar modes un izklaides centru “Rīga Plaza”.

Jaunākie raksti