Mirta, Ziedīte

Noslēdzies starptautiskais džeza izpildītāju konkurss „Riga Jazz Stage 2016”

No 6. līdz 9. aprīlim kinoteātrī “Splendid Palace” un mūzikas namā “Daile” norisinājās Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage 2016”. Tajā piedalījās 27 jaunie izpildītāji no 16 valstīm. Konkursanti sacentās “Džeza vokāla” un “Džeza trombona” kategorijās. Par uzvarētājiem kļuva Erik Leuthauser (Vācija), kategorijā “Džeza vokāls” un Robinson Khoury (Francija), kategorijā “Džeza trombons”.

Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija desmit cilvēku sastāvā. Nominācijā “Džeza vokāls” otro vietu ieņēma Sabina Mustaeva (Uzbekistāna), bet trešo vietu – Līva Dumpe (Latvija). Nominācijā “Džeza trombons” otro vietu ieņēma Burak Dursun (Turcija), bet trešo vietu – Polina Tarasenko (Ukraina).

“Grand Prix” ieguvēji – Erik Leuthauser un Robinson Khoury – saņēma 1500 eiro un stikla mākslinieka Arta Nīmaņa darinātas statuetes. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņēma 1000 un 700 eiro lielas naudas balvas.

Ar žūrijas locekļa, slavenā latviešu komponista Raimonda Paula balvu 1000 eiro apmērā tika apbalvota Sabina Mustaeva (Uzbekistāna). Viņa saņēma arī konkursa atbalstītāju “Tele2” skatītāju simpātiju balvu.

Par labāko džeza improvizācijas soloizpildījumu tika apbalvots Robinson Khoury (Francija), saņemot jaunu trombonu – “Jiggs pBone”. Īpašu no liepas koka darinātu trombona surdīni no mūzikas instrumentu veikala “NartissLV” saņēma Polina Tarasenko (Ukraina).

Konkursa laureāti saņēma arī uzaicinājumus no koncertiem un festivāliem: džeza, pasaules un improvizācijas mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi” uzaicināja Robinson Khoury un Polina Tarasenko, Igaunijas festivāls “Jazz in Time” – Līvu Dumpi, kura uzstāsies kopā ar “Estonian Dream Big Band”, festivāls “Kaunas Jazz” – Sabina Mustaeva, Latvijas festivāls “Saxophonia” – Līvu Dumpi, bet Stambulas džeza klubs “Nardis” – Erik Leuthauser.

Pēc apbalvošanas ceremonijas 9. aprīlī kinoteātrī “Splendid Palace” uzstājās arī žūrijas locekles, ASV džeza dīvas Charenee Wade kvartets.

Konkurss “Riga Jazz Stage 2017” norisināsies 2017. gadā no 6. – 8. aprīlim kategorijās “Džeza vokāls” un “Džeza ģitāra”.

Seko jaunumiem: www.rigajazz.lv

Jaunākie raksti