Mirta, Ziedīte

Aicina līdzdarboties lielākā pasaules tautu kora veidošanā

Nākamgad 3.Eiropas koru olimpiādes un Nāciju Grand Prix ietvaros Rīgā tiks pulcēts lielākais pasaules tautu koris. Lai saaicinātu dziedātājus no visas pasaules, tiek uzsākta video ielūgumu kampaņa, kuras laikā ikviens - Latvijas kori, skolēni un draugu grupas, - ar virālu klipu starpniecību sociālajos tīklos uzrunās citu valstu korus, aicinot visus 2017.gada jūlijā tikties Rīgā.

“Pēc Pasaules koru olimpiādes saņēmām daudz atzinību – par pasākumu organizāciju, skatītāju atsaucību, gan arī par  Rīgu kā lielisku vietu šādam notikumam. Priecājamies, ka mums atkal būs tas gods uzņemt pie sevis Eiropas un pasaules korus, un esmu pārliecināts, ka izdarīsim to godam. Tā ir lieliska reklāma Latvijas galvaspilsētai, un tas ir arī ieguldījums pilsētas ekonomikā, - norāda N.Ušakovs.

“Šis ir brīdis, kad atkal jāmobilizējas, jāstrādā kopā – gan valsts, pašvaldības sektoram, gan tūrisma nozarei, gan radošajai industrijai, lai nākamgad pasākums izdotos visaugstākajā kvalitātē. Esmu pārliecināts, ka tiksim galā ar šo pienākumu un viesmīlīgi uzņems koristus no visas Eiropas, ASV, Āfrikas un Ķīnas. Rīgai jābūt pasaules kora kartē kā stabilai vērtībai”, uzsver domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Lielākais pasaules tautu koris simbolizē dziedāšanu kā miermīlīgu un uz humānām vērtībām vērstu kustību, kas iestājas par kultūru daudzveidību, cieņu vienam pret otru, katras nācijas identitāti un tradīcijām. “Dziedot mēs veidojam tiltus, atrodam jaunus draugus, kas ir Eiropas koru olimpiādes un Nāciju Grand Prix būtība – iepazīstināt ar savu kultūru un gūt izpratni par citu tautu kultūrām un tradīcijām. Dziedot mēs visi esam vienoti”, saka projekta vadītāja Diāna Čivle.

Videoielūgumu veidošanā aicināts līdzdarboties ikviens Latvijas iedzīvotājs, ar savu viedtālruni vai kameru uzfilmējot uzaicinājumu, kas būtu adresēts kādas ārvalsts korim, tajā angļu valodā īsi pastāstot par valsti, pie kuras dziedātājiem viņš vēršas un aicinot 2017.gadā apmeklēt Rīgu, lai visi kopīgi šeit izveidotu lielāko pasaules tautu kori. Videoielūgumu var sūtīt arī saviem ārvalstu draugiem, aicinot dalīties ar šo ziņu tālāk, tādējādi aiznesot ziņu par Rīgā gaidāmo Eiropas koru olimpiādi pie dziedātājiem viscaur pasaulē. Video ielūgums jāievieto savā kontā sociālo tīklu vietnē facebook.com, pievienojot mirkļbirku #singinRiga2017.

Video ielūgumu kampaņā piedalīsies arī dažādi sabiedrībā pazīstami cilvēki, to vidū dziedātāja un dziesmu autore Aminata, uzrunāts arī grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs, kurš sava videoielūguma uzfilmēšanai, izpildot dziesmu “Kalniem pāri”, iecerējis sapulcināt jauniešu kopkori.

Jaunākie raksti