Gunta, Ginta, Gunda

Sāk pārdot biļetes uz pirmajiem festivāla „Via Baltica” koncertiem

Festivālā „Via Baltica”, kas notiks šā gada augustā, piedalīsies tādi izcili mūziķi kā a capella grupa „Estonian Voices”, klavieru kvartets „Quadra” un vokālā grupa „Framest”. Biļetes uz pirmajiem koncertiem jau šobrīd iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā.

Festivāls „Via Baltica” jau vairākus gadus notiek augusta beigās, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā vēsturiskā akcija “Baltijas ceļš”. Festivālā ik gadus satiekas izcilākie Baltijas valstu mūziķi un mākslinieki, festivāls pulcē vairākus tūkstošus plašu auditoriju koncertos, izstādēs un citos kultūras pasākumos. Šogad festivāls „Via Baltica” notiks no 18.- 27. augustam Liepājā un Kuldīgā.

Šā gada festivālu koncertzālē “Lielais dzintars” 18. augustā atklās igauņu vokālais a capella sekstets „Estonian Voices”. Koncerta programmu veidos gan oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžējumi, gan arī labi pazīstami pasaules mēroga mūzikas hiti. Par „Estonian Voices” izcilību liecina fakts, ka viens no a capella žanra pasaules līderiem un „The Real Group” dibinātājiem Peders Karlsons (Peder Karlsson) ir atzinis “Estonian Voices” vokālo skanējumu par unikālu ne tikai visas Eiropas, bet pasaules mērogā. Grupa pēdējos gados ar panākumiem ir koncertējusi visā Eiropā, 2013. gadā mūziķi pat tika uzaicināti kā viesmākslinieki vokālā kvarteta „New York Voices” koncertā, iekarojot ārkārtīgi plašas auditorijas simpātijas.

Savukārt 19. augustā “Lielā dzintara” kamerzālē uzstāsies viens no pašmāju veiksmīgākajiem jaunās paaudzes klavieru kvartetiem – “Quadra”. Kvartets dibināts 2011. gada rudenī, un tajā muzicē  pianists Rihards Plešanovs, vijolnieks Arvīds Zvagulis, altists Pēteris Trasuns un čellists Kārlis Klotiņš. 19. augustā „Quadra” uzstāsies ar programmu “Demokrātiskā laikmetīgā mūzika”, kurā līdz ar Volfganga Amadeja Mocarta (1756-1791) klavieru kvartetu iekļauti 20. un 21. gadsimta kamermūzikas šedevri, kas ar savu neapšaubāmi augstvērtīgo māksliniecisko kvalitāti spēj uzrunāt gan klausītājus, kam nav iepriekšējas laikmetīgās mūzikas klausīšanās pieredzes, gan neliek vilties arī izsmalcinātiem avangarda cienītājiem.

Festivāls noslēgsies 27. augustā ar nu jau tradicionālo Senās uguns nakti, kad vairākas Baltijas jūras reģiona zemes apvienojas, lai atminētos mūsu senčus, kas vairākus gadu tūkstošus dzīvojuši Baltijas jūras krastā, bieži kūruši ugunskurus, dodot ziņu saviem kaimiņiem un jūras braucējiem. Šogad šajā naktī uzstāsies vokālā grupa „Framest”.

Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu.  Biļetes uz pirmajiem koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā. Plašāka informācija par festivālu „Via Baltica” pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com. 

Jaunākie raksti