Aldonis, Agija

Smilšu skulptūras apskatāmas arī vasarā

Svētdienas vakara sauli un Āfrikas noskaņas tūkstošiem apmeklētāju devās baudīt uz Jelgavu, kur notika 10. Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls “Summer Signs’16”. Pasaules elpu pasākumā iedvesa ritma grupa “Pulsa efekts”, kas apmeklētājus aizveda muzikālā ceļojumā apkārt pasaulei. Savukārt, grupa “Otra Puse” skatītājiem sagādāja pārsteigumu – uz skatuves kāpa arī Antra Stafecka un Aija Andrejeva. Vakaru noslēdza Aija Andrejeva ar solo koncertu.

Festivāla desmitgades tēma veltīta Āfrikas iepazīšanai, līdz ar to skulptūrās saskatāmi vairāki dzīvnieku tēli, sākot ar putniem, surikātiem un beidzot ar žirafēm un pērtiķiem. Vispopulārākās šajā gadā ir lauvas, ko savos darbos atveidojuši vairāki tēlnieki. Arī apmeklētāji atzinīgi novērtēja tēlnieku veikumu, un skatītāju balsojumā vislielākās simpātijas izpelnījās Reičelas Stubs (Rachel Stubbs) skulptūra “Majestātiski cēls”, kas ieguva “Skatītāju simpātiju” titulu.

Tie, kuri nepaguva apskatīt smilšu skulptūras festivāla laikā, laipni gaidīti apmeklēt Pasta salu no 14. jūnija. Smilšu skulptūru parka darba laiki*: darbadienās no pulksten 10 līdz 22, sestdienās un svētdienās no pulksten 11 līdz 21. Ieejas maksa: pieaugušajiem - EUR 2.00, skolēniem, studentiem, pensionāriem - EUR 1.00.

Jaunākie raksti