Mintauts, Alfs, Bernandeta

Ksenija Sidorova uzstāsies ar jauno programmu „Karmena”

13. jūlijā plkst. 20.00 uz Dzintaru koncertzāles skatuves Jūrmalas festivālā kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Kopā ar starptautisku mūziķu apvienību – kontrabasistu Roberto Kohu, pianistu Klaudio Konstantīni, vijolnieku Alehandro Logersio, ģitāristu Rentko Dirksu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari Ksenija atskaņos slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas “Karmena”, kā arī Astora Pjacollas, Ernesto Lekuonas skaņdarbus un Latīņamerikas tradicionālo mūziku.

Ksenija Sidorova nesen parakstījusi ekskluzīvu sadarbības līgumu ar Eiropā lielāko skaņu ierakstu kompāniju Deutsche Grammophon. Tās paspārnē 3. jūnijā klajā nācis talantīgās akordeonistes albums Carmen, kura centrā - liktenīgāmūžam nevaldāmā Karmena. Ksenijas spēlētā akordeona skaņās klausītāji atpazīs taktis no Žorža Bizē operas “Karmena”, kas šajā gadījumā izskan flamenko ritmos, čigānu mūzikas noskaņās, džeza aranžijās un saldkaisli romantiskās balādēs, jo Bizē operas “Karmena” interpretācija tapusi, iedvesmojoties no Latīņamerikas, Āzijas, Eiropas un Ziemeļamerikas mūzikas stiliem.

“Vēlējos šajā mūzikā ienest ko jaunu, lai Karmenai ļautu runāt citā balsī. Akordeonam nav jāelpo tā, kā dziedātājam, tādēļ tam, ko varu izdarīt ar šo mūziku, nav robežu. Es varu būt izaicinoša un kaislīga gluži kā Karmena un dalīties multikulturālajās muzikālajās idejās, kuras radījuši mani brīnišķīgie kolēģi,” medijiem klāstījusi Ksenija Sidorova, neslēpjot, cik ļoti viņu fascinē Bizē “Karmena”.Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā skolotā Ksenija Sidorova kļuvusi par akordeona spēles vēstnesi visā pasaulē. Viņas izsmalcinātais sniegums, emocionālā aizrautība un virtuozā meistarība dzirkstī gan kamermūzikas programmās, koncertējot ar pasaulē labi pazīstamiem dziedātājiem un instrumentālmūziķiem, gan solo uznācienos kopā ar simfoniskajiem orķestriem, gan radoši izteiksmīgajās soloprogrammās.

13. jūlija koncertā Ksenijas Sidorovas muzikālie partneri būs Limā dzimušais pianists un komponists Klaudio Konstantīni, vācu ģitārists, ievērojamās cirka trupas Cirque du Soleil šovu komponists Rentko Dirks, sitaminstrumentālists Itamars Doari no Izraēlas, kā arī divi mūziķi no Venecuēlas – Vīnē dzīvojošais vijolnieks Alehandro Logersio un kontrabasa spēles virtuozs Roberto Kohs, kurš pamatoti tiek uzskatīts par vienu no meistarīgākajiem kontrabasistiem Venecuēlā.

Kā jau ziņots, no 11. līdz 16. jūlijam Dzintaru koncertzālē jau otro gadu norisināsies  vasaras grandiozākais klasiskās mūzikas notikums – Jūrmalas festivāls. Festivāla Goda mākslinieks būs dziedātājs Aleksandrs Antoņenko, kurš kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem – Kseniju Sidorovu, Vestardu Šimkus, Sergeju Nakarjakovu, Alisi Zinovjevu, Intaru Busuli, Liepājas Simfonisko orķestri un daudziem citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāles 80. jubilejas gadā.

Jaunākie raksti