Gunta, Ginta, Gunda

„Origo Summer Stage” priecē ar vērienīgiem džeza, blūza un rokmūzikas koncertiem

Jūlijā “Origo Summer Stage” turpina priecēt klausītājus ar krāšņiem un vērienīgiem džeza, blūza un rokmūzikas koncertiem pašā Rīgas sirdī. Ceturtdien, 21. jūlijā no plkst. 17:00 līdz 19:00 ar mūzikas skaņām “Saulkrasti Jazz Festival 2016 ” ietvaros priecēs grupa “Sinkope” un orķestris no ASV “Synthesis”. Piektdien, 22. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 21.00 notiks vērienīgie blūza svētki “Origo”, kur būs iespējams dzirdēt labākos pašmāju un ārzemju mūzikas izpildītājus. Savukārt 29. jūlijā no 17.00 līdz 20.00 uzstāsies grupa “Baltā Klints”, izpildot mūziku rock’n’rool, blūza un roka žanros. Visi “Origo Summer Stage” koncerti un pasākumi ikvienam interesentam pieejami bez maksas.

22. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 21.00 notiks blūza svētki “Origo”, kur ar krāšņu koncertprogrammu uzstāsies gan pašmāju, gan ārzemju izpildītāji.  “Blūza svētki “Origo” norisinās jau trešo gadu uz “Origo Summer Stage” skatuves. Blūza svētkos piedalīsies šarmantais solomākslinieks Johnny B. Beast, par Latvijas blūza leģendām jau uzskatāmie “Mirta & Hot Acoustics”, kas šoreiz uzstāsies paplašinātā sastāvā kā “Mirta & Hot Electric”, jaunā, daudzsološā grupa “Alaska Dreamers”, kā arī pieredzējušie “Lavrix Band”, “ stāsta blūza vētku “Origo” organizētājs Normunds Kalniņš.

Mirta un Jevgeņijs Krupeņini jeb “Mirta & Hot Acoustics” ir pašmāju blūza neatņemama sastāvdaļa jau vairākus gadu desmitus. Krupeņinu pāris dzīvo Lielbritānijā, taču koncertēšanu Latvijā joprojām uzskata par obligātu nosacījumu, jo ir skaidrs, ka bez savas Dženisas Džoplinas tautiešus atstāt vienkārši nedrīkst. Īpaši “Origo” Blūza svētkiem kopā ar grupu “The Blues Gang” izveidots projekts “Mirta & Hot Electric”.

Johnny B. Beast ieguvis atpazīstamību gan Latvijā, gan ārpus tās, spēlējot no šaha galdiņa izgatavotu ģitāru un tās spēlēšanā izmantojot arī tādus neierastus priekšmetus, kā blašķe un šotu glāzīte. Johnny B. Beast šogad pārstāvēja Latviju prestižajā Eiropas blūza konkursā “European Blues Challenge”, kas notika Itālijā.

“Lavrix Band” ir Vladimira Lavrinoviča vadīts trio, kurā viņš realizē savas blūza idejas, lai arī vairāk zināms kā grupas “Eolika” ģitārists. Blūza trio uzstājies dažādos mūzikas festivālos, kā arī pārstāvējis Latviju “European Blues Challenge”.

Savukārt “Alaska Dreamers” ir jaunās pašmāju džezmeņu paaudzes apvienība, kurā iesaistījusies gan dziedātāja Kristīne Prauliņa, gan tādi jau spēcīgi instrumentālisti kā basists Reinis Ozoliņš, bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, ģitārists Jānis Ruņģis, trompetists Oskars Ozoliņš un vēl citi. Grupas skanējumā apvienojušies tādi stili kā soul, blues r’n’b, post-rock, jazz un folk.

28. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 ikviens laukumā pie tirdzniecības centra varēs dzirdēt “Origo Summer Stage” džeza mūzikas izlasi, kurā ietvertas zināmākās džeza mūzikas melodijas.

29. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 uzstāsies grupa “Baltā Klints” - talantīga latviešu rokgrupa, kura izpilda mūziku latviešu valodā ar 80. gadu paaudzes dzejnieku tekstiem un laikmetam raksturīgo ironiju. “Baltā Klints” ir ļoti talantīgi mūziķi ar sabalansētu mūzikas skanējumu un balss tembriem. Grupas pirmsākumi meklējami 90. gados ar nosaukumu “Boogie Drivers”. 2015. gadā grupa tika atjaunota un jaunā sastāvā nomainīja nosaukumu uz “Baltā Klints” jeb “White Rock”.

“Ar "Origo Summer Stage" sadarbojos jau vairākus gadus, un šogad ar grupu "Baltā Klints" izpildīsim oriģinālmūziku ar tādu latviešu dzejnieku tekstiem kā Klāva Elsberga, Jāņa Rokpelna, Pētera Brūvera, Knuta Skujenieka u.c. Grupas dalībnieki – Miķelis Vanags (vokāls, ģitāra), Kristiāns Kosītis (basģitāra), komponists Vilnis Kundrāts (ērģeles) un Artūrs Sedriks Sinkevičs (sitaminstrumenti). Lai panāktu nepieciešamo atmosfēru un kopējā skanējuma iezīmes, kas raksturīgas attiecīgajam laikmetam, grupa izmantos gan oriģinālās “Hammond” ērģeles, gan arī klasiskus lampu pastiprinātājus ģitārai un arī citu vintage tehniku,” par grupas „Baltā Klints” gaidāmo koncertu stāsta komponists Vilnis Kundrāts.

Muzikālos vakarus klausītāji varēs baudīt arī “Gan Bei” un “Double Coffee” vasaras terasēs, kas sagādājušas īpašos piedāvājumus tieši “Origo Summer Stage” laikā. Kā arī visu vasaru ikviens ir aicināts apskatīt lielformāta brīvdabas fotoizstādi “Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā”, kas ir veltīta izcilajam latviešu komponistam un pianistam Maestro Raimondam Paulam.

Jaunākie raksti