Līksma, Bārbala

Izsludināta pieteikšanās dalībai Starptautiskajā Ledus skulptūru festivā

2017. gada februārī jau 19. reizi Jelgavā norisināsies Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kura tēma būs “Karnevāls”. Interesenti aicināti pieteikties, nosūtot skices un pieteikuma anketu, līdz 20. novembrim.

Visus iesniegtos pieteikumus izvērtēs žūrijas komisija un no tiem izvēlēsies 30 māksliniekus, kuri iegūs tiesības savu ideju realizēt 19. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā, kas norisināsies 2017. gadā no 5. līdz 11. februārim.

Pieteikties var jebkura fiziska persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu. Festivāla nolikums latviešu un angļu valodā pieejams festivāla mājaslapā - www.icelv.lv.

Februāris pasaulē ir karnevālu un svinību laiks, ko Latvijā vislabāk varēs sajust Jelgavā, jo Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla tēma ir “Karnevāls”. Šīs tradīcijas no seniem laikiem piekopj dažādās pasaules vietās, sākot ar Eiropu un košās maskarādes laiku Venēcijā, kad bagātie un nabagie, sievietes un vīrieši mainījās lomām, un beidzot ar Rio karnevālu Brazīlijā, kas pārsteidz ar košiem tērpiem un pikantām dejām.

Apmeklētāji baudīt karnevāla gaisotni un apskatīt mākslinieku interpretācijas varēs  no   10. līdz 12. februārim.

Festivāls šo 19 gadu laikā Jelgavu ir iezīmējis pasaules lielāko ledus skulptūru festivālu kartē un ir lielākais šāda veida pasākums Baltijā, uz kuru ik gadu piesakās vairāk nekā 50 profesionāli tēlnieki no visas pasaules. Unikālais brīvdabas pasākums ziemas sezonā ir galvenais tūristu galamērķis Latvijā, kas pulcē tūkstošiem apmeklētājus, ne tikai no Latvijas bet arī no ārzemēm.

Konkursu izsludina un rīko Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra”.

Jaunākie raksti