Laura, Jadviga

Notiks desmitā Rīgas restorānu nedēļa

No 10. līdz 16.oktobrim Rīgā norisināsies jau desmitā Rīgas restorānu nedēļa. Katrā restorānu nedēļā piedalās arvien vairāk restorānu, un šoreiz to skaits ir sasniedzis 57.  Apmeklētājiem nemainīgi tiks piedāvāta iespēja par 15 vai 20 eiro nobaudīt īpaši sagatavotus šefpavāru piedāvājumus, kas izceļ Latvijai raksturīgos un sezonālos produktus.

Tāpat kā aizvadītajā pavasara sezonā, arī šoreiz uzmanība tiks veltīta īpašiem konkrētās sezonas produktiem – šoreiz cidonijām, brieža gaļai un baravikām, tādējādi atzīmējot tuvojošos Rīgas-Gaujas reģiona iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā, kad katrā sezonā tiks izcelti trīs produkti.

Restorānu nedēļas laikā apmeklētāji varēs baudīt tādus ēdienus kā grilēta Latvijas brieža gaļa, pasniegta ar pastinaka-kartupeļu biezeni grauzdētiem sīpoliem, baravikām un sarkanvīna mērci ar kadiķogām, briežgaļas tartars ar kartupeļu putām, brieža gaļas buljons ar rožkāpostiem un baraviku ravioli, baraviku un griķu krēmzupa, kartupeļu klimpas ar baravikām krējuma mērcē. Savukārt desertā varēs baudīt ceptu cidoniju vārītā krēma pudiņu ar bumbieri, gatavotu estragona sīrupā, ķērpi, kas pasniegts ar šokolādi, dedzinātām cidonijām, dzērveņu sorbetu un cigoriņu biskvītu un daudz citu ēdienu.

Dalībnieku saraksts un restorānu sagatavotie piedāvājumi no šodienas ir apskatāmi Live Rīga portālā www.LiveRiga.com/RRN. Galdiņu ir iespējams rezervēt, zvanot uz katra restorāna norādīto tālruni.

“Rīgas restorānu nedēļa oktobrī notiks jau desmito reizi, un redzam, ka četru gadu laikā tā ir kļuvusi par ļoti gaidītu notikumu Rīgā. Skaitļi runā paši par sevi - apmeklētāju skaits sasniedz vairāk nekā desmit tūkstošus katrā Restorānu nedēļā. Arī restorānu interese kļūst arvien lielāka, šo pasākumu padarot par tādiem kā svētkiem visā pilsētā. Protams, šo izdevību lielākoties izmanto tie, kuriem restorānu kultūra nav sveša, bet lielākais gandarījums ir par tiem, kuri to izbauda pirmo reizi, un tiem, kuri, pateicoties šim notikumam, atrod savu mīļāko restorānu Rīgā,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies: 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”, “Aqua Luna”, “Astor”, “Avalon”, “B-Bārs restorāns”, “Benjamiņš”, “Bestsellers”, “BIBLIOTĒKA No. 1 Restorāns”, “Boulevard 33”, “C.U.T.”, “Čarlstons”,  “Čemodāns”, “De Commerce Gastro Pub 1871”, “D'vine”, “Elements”, “Entresol”, “EQUUS”, “Esplanāde”, “Etage”, “Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns”, “Forest”, “Galerija Istaba”, “Garage”, “Grand Palace Hotel restorāns”, “Gutenbergs”, “International”, “Kaļķu vārti”, “Kasha Gourmet”, “KID*”, “Key to Riga”, “Kolonāde. Mūsu stāsti..”, “Konvents”, “Koya”,  “Kuk Buk Restorāns”, “LIDO Restorāns”, “Locale”, “Le Dome”, “Melnā Bite”, “”Melnā Kaķa Mājas restorāns”, “Moonshine”,  “MUUSU”, “Niklāvs”, “Olive Oil Trading Co”, “Ostas skati”, “Panorāma”, “Piramīda”, “Restorāns 3”, “Rocket Bean Roastery”, “Ribs&Rock”, “Steiku haoss”, “Tinto”, “Valmiermuižas vētniecība Rīgā”, “Valtera restorāns”, “Vīna Studija”, “Zaļais Maksis” un “Zvejnieks dēls”.

Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro. Rudens Rīgas restorānu nedēļa notiek no 10. līdz 16.oktobrim, un to organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

Jaunākie raksti