Mirta, Ziedīte

8. janvārī Rīgā atzīmēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

Dzīvespriecīgākie un krāsainākie svētki Rīgā, kas jau kļuvuši par iemīļotu tradīciju - Šerloka Holmsa dzimšanas diena – notiks 2017. gada 8. janvārī.

Pasaulē slavenākais pēdu dzinējs Šerloks Holmss jau sesto reizi aicina uz savas neoficiālās dzimšanas dienas svinībām. Un jau sesto reizi šajā dienā galvaspilsētas centru piepildīs īsteni džentlmeņi un lēdijas – izcilā Holmsa, viņa uzticamā drauga un kolēģa Vatsona, kā arī citu spilgtu Konana Doila darbu varoņu līdzinieki.

Šerloka Holmsa dzimšanas diena ik gadu pulcē lielu skaitu viņa personības aizrauto, kuri, tērpušies kā šis izcilais vīrs un viņa līdzgaitnieki, dodas krāšņā gājienā un piedalās citos tematiskos pasākumos. Visus centrālos svētku pasākumus ikviens var apmeklēt par brīvu. Vienīgais nosacījums – apģērbs Artura Konana Doila darbu varoņu stilā un priecīgs noskaņojums. Jūs gaida: tējas dzeršana ar misis Hadsoni, mielošanās ar auzu biezputru no Berimora, retro fotosalons, ekskursijas pa slavenās Igora Masļeņikova filmas uzņemšanas vietām, labāk ģērbto detektīvstāstu līdzinieku konkurss, flešmobs, vakara kino seanss. Rīkotāji īpaši pateicas Rīgas Tūrisma attīstības birojam LIVE RIGA par palīdzību svētku rīkošanā.

Svētku viesi tiek gaidīti ierodamies pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr. Valdemāra 10a) no plkst. 12.30. Plkst. 13.00 sākas svētku dalībnieku gājiens cauri Rīgas centram uz Vērmanes dārza estrādi līdzās Elizabetes ielai. Šeit notiks tērpu parāde un labāk ģērbto dalībnieku apbalvošana un dažādas izklaides gan pieaugušajiem, gan bērniem: Holmsa sniegavīru celšana, gardumi no Berimora, flešmobs “Lielākais Holmsa fotouzņēmums no putna lidojuma”, aktivitātes jaunajiem detektīviem un citi notikumi. Otra svinību norises vieta ir Cafe Film kinoteātrī „Splendid palace” (Elizabetes 61). Šeit darbosies retro fotosalons “Bertillon's Photoroom”, kur svētku viesi varēs pārtapt par Holmsu un misis Hadsoni un nofotografēties. Pašā vakarā tiks demonstrēts mēmais kino ar Šerloka Holmsa piedzīvojumiem un Jazz Trio dzīvo pavadījumu.

Jaunākie raksti