Aldonis, Agija

Valentīna dienā Dzintaru koncertzāle aicina uz romantisku koncertu

14. februārī, Valentīna dienā, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzāle aicina uz romantisku koncertu “Kaspars Zemītis. Dejas ar stīgām”, kurā baudīsim izcilā akustiskās ģitāras meistara Kaspara Zemīša virtuozo sniegumu saspēlē ar stīgu kvartetu un deju skolas “Dzirnas” dejotājiem horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā.

Mūzikas un dejas saspēle. Izdejots un izspēlēts prieks un sāpes, mīlestība un smeldze. Pieskaršanās cilvēcisko emociju stīgām – no maiguma līdz kaislei, no prāta līdz neprātam. Šajā programmā apvienojas deju skolas “Dzirnas” dejotāji horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā un ģitārspēles meistars un komponists Kaspars Zemītis, kura skanējumu kuplinās stīgu kvarteta spēle.

Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kurš muzicē dažādos žanros un sastāvos. “Es mūzikā vairāk jūtos kā domātājs, kurš tehniski sarežģītos skaņdarbos meklē un atklāj arvien jaunas nianses,” par sevi saka ģitāras virtuozs. Savulaik Kaspars ir bijis leģendārās grupas “Time After Time” dalībnieks, viņa skatuves partneru vidū ir dziedātāji Linda Leen, Intars Busulis un Renārs Kaupers. Jau vairākus gadus mūziķi vieno arī sadarbība ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” un diriģentu Māri Sirmo, kā arī ar Latvijas Radio kori.

Šo koncertprogrammu caurvij dažādos laikos un ar dažādiem sastāviem tapušas Kaspara Zemīša kompozīcijas, kā arī viņa veidotas citu autoru skaņdarbu aranžijas. Programmā: Roberts de Vizē, Kaspars Zemītis, Maksimo Djego Pujols, Martins Teilors.

Koncertā piedalās: Kaspars Zemītis (ģitāra), Līva Plociņa (I vijole), Madara Gaile, (II vijole), Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), deju skolas “Dzirnas” dejotāji (horeogrāfs Agris Daņiļevičs).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

Jaunākie raksti