Gunta, Ginta, Gunda

Dailes teātra Zinību stundā – režisore Laura Groza-Ķibere

Turpinot Dailes teātra radošo programmu ideju, 27.februārī notiks nākamā tikšanās “Zinību stunda. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”. Šoreiz savās pārdomās ciklā „Sarunas ar režisoru” dalīsies Laura Groza-Ķibere.

Laura Groza-Ķibere ir iestudējusi 25 izrādes Dailes teātrī, Liepājas teātrī un Latvijas Nacionālajā operā un saņēmusi „Spēlmaņu nakts” balvu kā Gada režisore. Šie iestudējumi vienmēr vēstījuši par spilgtām, neparastām, savdabīgām un dažreiz arī savrupām personām un personībām gan dzīvē, gan mākslā. Starp šīm izrādēm īpaši jāpiemin iestudējumi „Es – Frīda Kalo”, „Salome”, „M.Butterfly”, „Piafa”, „1984”, „Equus”, „Frankenšteins”, opera „Iemūrētie” un nu arī jaunākais iestudējums – Oskara Vailda izjūtu drāma „Doriana Greja portrets”.

Režisors kā izrādes radītājs ir reizē visvarens un tai pašā laikā pakļauts gan izrādes ansamblim, gan radošajai grupai, gan neskaitāmām nejaušībām, kas rodas iestudējuma tapšanas periodā. Desmit teātrī un režisores profesijā pavadīti gadi ļaus Laurai dalīties savā pieredzē ar skatītājiem, īpaši pieskaroties tēmai par radošo ceļu no iecerēm līdz realizācijai, no idejas līdz tās īstenošanai.

Tikšanās ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi notiks pirmdien, 27.februārī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Sarunas vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 20.februāra plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Rubene-Vilipsone.

Jaunākie raksti