Gunta, Ginta, Gunda

Izziņo 2017.gada „Jūrmalas festivāla” programmu

No 17. līdz 19. jūlijam ar četriem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies trešais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks – dziedātājs Aleksandrs Antoņenko – kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu, “Sinfonietta Rīga” un citiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla īpašie viesi – pasaulslavenais Londonas gospeļkoris. Biļetes uz “Jūrmalas festivāla” koncertiem jau pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.

Festivāla atklāšanas koncertā 17. jūlijā baudīsim krāšņu programmu ar maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga” stīgu grupu. Programmā – pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžijās. Saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajam maestro Raimonda Paula izpildījumam.

18. jūlijā klausītājiem tiks piedāvātas veselas divas programmas. Pulksten 18.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē jeb Mazajā zālē uz skatuves kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, lai kopā ar “Spīķeru kvarteta” stīgu virtuoziem klausītājiem piedāvātu oriģinālu un stilistiski daudzveidīgu koncertprogrammu. No smaidīgas smeldzes uz galantu un tīru skaistumu Volfganga Amadeja Mocarta “Adagio” un “Rondo K617”, līdz čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka “Bagatelēm” un mūsdienu krievu komponista Sergeja Akhunova skaņdarba “Two Keys to One Brodsky’s Poem” Latvijas pirmatskaņojumam.

Savukārt pulksten 20.00 uz unikālu koncertu Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē aicinās pasaulslavenais Londonas gospeļkoris. Dziedātāji regulāri uzstājas uz nozīmīgākajām Apvienotās Karalistes skatuvēm – Vemblija stadionā, Karaliskajā Alberta zālē un ir bieži viesi leģendārajā Glastonberijas festivālā. Koris ir uzstājies kopā ar Kailiju Minogu, Tīnu Tērneri, Madonnu, Džeimsu Braunu, Džordžu Maiklu, seru Pola Makartniju, Stingu, Eltonu Džonu, “Depeche Mode” un citiem slaveniem māksliniekiem. Viens no pieprasītākajiem koriem pasaulē – Londonas gospeļkoris – šovasar ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies “Jūrmalas festivālā”, Dzintaru koncertzālē.

19. jūlijā pulksten 20.00 ar solokoncertu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru Mazajā zālē uzstāsies festivāla goda mākslinieks, pasaulē slavenākais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Daniels Pavļuts. Viņu izpildījumā dzirdēsim skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa daiļrades.

Jau trešo gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, kas apvieno izcilākos Latviešu un pasaules līmeņa māksliniekus.

Jaunākie raksti