Aldonis, Agija

Trīs Osokini šovasar uzstāsies Jūrmalā

Osokinu dinastijas pianisti pēc gandrīz divu gadu aktīvas solo darbības atkal apvienosies kopīgā programmā un 30. jūlijā Dzintaru koncertzālē sniegs šī gada vienīgo Trīs Osokinu koncertu Latvijā. Koncertā uz trīs flīģeļiem tiks atskaņoti klaviermūzikas šedevri visdažādākajiem sastāviem – Osokini spēlēs gan četrrocīgi, gan sešrocīgi, gan ar orķestri. Programmā tiks iekļauti slavenie Johana Sebastiana Baha, Ferenca Lista, Pētera Čaikovska, Sergeja Rahmaņinova opusi, kā arī īpaši šim koncertam veidotas transkripcijas un koncertfantāzijas.

Pirmais Trīs Osokinu koncerts Dzintaru koncertzālē kļuva par vienu no vērienīgākajiem klaviermūzikas notikumiem Latvijā, pulcējot vairākus tūkstošus klausītāju un jau nākamo koncertu – ''Trīs Osokini un Opera'' Latvijas Nacionālajā Operā translēja Vācijas internettelevīzija ''Klassik.TV''. Savukārt Latvijas Televīzijas videostāsts ''Personība. Osokini. Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija'' tika prezentēts Berlīnes dokumentālā TV forumā.

Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, mākslas zinātņu doktors, profesors Sergejs Osokins ir viens no šībrīža Latvijas pianisma stūrakmeņiem. Viņa dziļās, krāsainās un izsmalcinātās interpretācijas allaž sagādā īpašu baudu klasiskās mūzikas gardēžiem. Sergeja Osokina repertuārā ir visdažādāko stilu un laikmetu skaņdarbi, bet īpaši tuva viņam ir L.van Bēthovena, R.Šūmaņa un A.Skrjabina mūzika. Par J.Brāmsa Otrā klavierkoncerta atskaņojumu Sergejs Osokins ieguvis Latvijas Lielo Mūzikas Balvu. Sergejs Osokins ir ne tikai izcils pianists, bet arī ļoti talantīgs pedagogs, kurš ir izskolojis šībrīža veiksmīgākos un pazīstamākos jaunos latviešu pianistus - Vestardu Šimku, Artu Arnicāni, Andreju Osokinu, Elīnu Bērtiņu, Rihardu Plešanovu, Katrīnu Gupalo, Aurēliju Šimku un Georgiju Osokinu. Sergejs Osokins pasniedz meistarklases un ir starptautisku pianistu konkursu žūrijā Dānijā, Baltkrievijā, Lielbritānijā, Zviedrijā, Vācijā un Norvēģijā.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē laureāts. Pēc Starptautiskā Pianisma foruma Audiences balvas iegūšanas, A.Osokina koncerti kļuvuši ārkārtīgi pieprasīti visā Eiropā – viņš regulāri uzstājas Berlīnes Filharmonijā, “Konzerthaus Berlin“,  “La Verdi” koncertzālē Milānā, “La Monnaie” koncertzālē Briselē, ''Alte Oper'' koncertzālē Frankfurtē, “Opera Comique” zālē Parīzē, Vigmora zālē Londonā un citviet. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem izciliem pasaules orķestriem, to starp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, “Radio France” filharmonijas orķestri, “Hallé” simfonisko orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, “Kremerata Baltica” kamerorķestri, sadarbojoties ar mūsdienu spožākajiem diriģentiem.

Osokinu dinastijas jaunākā pārstāvja Georgija Osokina sensacionālie panākumi prestižajā Šopēna konkursā Varšavā pavēruši viņam ceļu vērienīgai starptautiskai darbībai. Georgijs Osokins sniedzis neskaitāmus koncertus Polijā, tai skaitā slavenajā festivālā "Chopin and His Europe" Varšavā, koncertējis Japānā – Tokijas Metropolitēna teātra zālē, Vācijā, Šveicē, Kanādā, ASV, Krievijā, Austrijā un Lielbritānijā. Sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Amadeus ķamerorķestri, “Tokyo New City” orķestri, orķestri “Kremerata Baltica”, “Krakovas Sinfonietta”, Ļvovas Simfonisko orķestri un Liepājas Simhonisko orķestri. Divu gadu laikā izdevis divus soloalbumus, kas izpelnījušies augstu kritiķu vērtējumu. Iepriekšējos gados Georgijs ir uzvarējis Starptautisko A.Skrjabina Pianistu konkursu Parīzē, Starptautisko Šopēna pianistu konkursā Ķīnā un ieguvis speciālo balvu 22.Starptautiskajā pianistu konkursā Moncā, Itālijā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā.

Jaunākie raksti