Gunta, Ginta, Gunda

Radošas personības koncertā „Uzcel savu baznīcu!”

Gadu gaitā ir ierasts, ka labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” Bruknas muižā pulcē ne vien izcilus mūziķus, dziedātājus, bet arī radošas personības - māksliniekus. Svētdien, 10. jūnijā, pirms koncerta no plkst. 14.00 gleznainajā Bruknas muižas dārzā būs atvērtas radošās darbnīcas, kuras vadīs, mākslinieces Elita Patmalniece un Ilze Patmalniece, kā arī gleznotāja Ieva Bondare.

Bruknas pastorālā ainava, skaistā, sakopta vide un renesanses stila dārzs rosināt rosina uz radošumu, lai kopā ar māksliniecēm smeltos iedvesmu un taptu kāds atmiņā paliekošs gleznojums vai skice. Māsas Elita un Ilze Patmalnieces, kā arī Ieva Bondare apmeklētājus iedrošinās ļauties krāsainībai un uz molberta radīt savu pasaules redzējumu.

Kā viens no neiztrūkstošiem, Bruknas muižas neaizmirstamiem mirkļiem būs cepļa atvēršana. Par to parūpēsies podnieks Artis Kleinbergs. Savukārt biedrība “homo ecos:” piedāvās radošas  darbnīcas - interesantu veidu, kā apgūt jaunas dabai draudzīga dzīvesveida zināšanas. Dalībnieki pārliecināsies, ka savu laiku nokalpojušās lietas, piemēram, iepakojums, tekstila izstrādājumi, papīra, plastmasas, skārda u.c. produkti, ne vienmēr ir atkritumi tūlītējai izmešanai. Idejas lietu pārtapšanai ir pārsteidzošas!

Arī par mazajiem pasākuma apmeklētājiem būs padomāts. Izklaidējošas un pamācošas nodarbes kopā ar „Lielajām spēlēm” patiks ikvienam bērnam.

Pirms lielā koncerta brīnišķīgus mirkļus apmeklētājiem sagādās operdziedātāja Ilona Bagele, kura plkst. 15.00 Bruknas baznīcā ar emocionāli piesātinātu koncertu uzstāsies kopā ar ērģelnieci Larisu Carjkovu.

Plkst. 16.00 Bruknas muižā koncertā „Uzcel savu baznīcu!” piedalīsies Intars Busulis un Abonementa orķestris, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Ieva Akurātere, Jānis Lūsēns, Atis Ieviņš, grupa „Putnu Balle”, koris „Laiks” un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Kā allaž, koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Labdarības akcija „Uzcel savu baznīcu!” aizsākās 2012.gadā, kad, priestera Andreja Mediņa iedvesmoti, vairāki Latvijā zināmi un  radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu - „Kalna svētību kopienas” rokām. Ļaudis ceļ ne tikai fizisku ēku, bet rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis, pie dzīves, kas brīva no alkohola un narkotiku posta.

Šajā vietā ir ieraugāms un gūstams tas spēks, kas rodas tālu aiz skaistiem vārdiem. Tas ir pārpasaulīgs spēks, kas teju fiziski sajūtams vietā, kur iz dziļa posta ļaudis meklē ceļu atpakaļ. Pie sevis. Spēks ir nepieciešams ne tikai tiem, kuri nonākuši dziļā nelaimē, bet arī katram mums vienam.

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī.
 Stāsts par Bruknu turpinās.

Biļetes iegādājamas : https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/64714

Jaunākie raksti