Laura, Jadviga

Jūrmalā simtgades svinībās iedzīvotājus vizinās ar retro autobusu

Atzīmējot 60 gadu jubileju, kas tiks svinēta 20. novembrī, SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” (JAS), dāvās unikālu iespēju jūrmalniekiem – Latvijas valsts simtgades brīvdienās, izbaudīt ekskluzīvu braucienu ar retro autobusu, kas pirms 60 gadiem, sāka kursēt Jūrmalas pilsētas maršrutos.

Liela daļai jūrmalnieku un pilsētas viesu tā būs unikāla iespēja atgriezties 60 gadus senā pagātnē, izbaudot braucienu ar retro autobusu. Tajā laikā autobuss kursēja pa tagadējo 4. maršrutu “Bulduri - Sloka”, taču brauca pa Jomas ielu, nevis Dubultu prospektu.

18. un 19. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16:00 pēcpusdienā īpašos maršrutu reisos kursēs autobuss - “PAZ”, kas tālajā 1963. gadā, pirmo reizi devās savā pirmajā reisā, pārvadājot pasažierus pa pilsētu. No Kauguriem uz Majoriem retro autobuss izbrauks plkst. 10:00. Autobuss uzņems un izlaidīs pasažierus tikai maršrutu galapunktos kustības saraksts

No “Dzelzceļa stacijas Sloka” (Kauguri):

Plkst. 10:00
Plkst. 12:00
Plkst. 14:00

No Majoriem (stāvlaukums):

Plkst. 11:15
Plkst. 13:15
Plkst. 15:15

Plašāka informācija par maršrutiem, autobusa atiešanas un pienākšanas laiku no Majoriem un pieturas “Dzelzceļa stacija Sloka” būs pieejama interneta vietnē www.jurmalassatiksme.lv no 12. novembra. Autobuss uzņems un izlaidīs pasažierus tikai maršrutu galapunktos.

Lai iepazīstinātu jūrmalniekus ar uzņēmuma vēsturi un attīstību 60 gadu garumā, JAS sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas muzeju, ir izveidojis vēsturisku video materiālu. Tajā būs apskatāmi - dažādu marku autobusi, ar kuriem savulaik tika pārvadāti pasažieri un pilsētas viesi, kā arī uzņēmuma teritorija Dzintaros, maršrutu shēma, pārvadāto pasažieru skaits u.c. interesanti vēstures fakti. Materiāls tiks pārraidīts visos JAS autobusos no 12. novembra.

Jaunākie raksti