Laura, Jadviga

Lieldienu svinības Rīgā

Lieldienās Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt koncertus, pasākumus ģimenēm ar bērniem, radošās darbnīcas un izstādes, kas notiks dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs.

Svētku programma sāksies jau no 16. aprīļa ar Lieldienu ieskaņas pasākumiem un risināsies līdz pat 21. aprīlim, piedāvājot apmeklētājiem svētkus kā garīgās, tā arī tautiskās noskaņās.

Lieldienu kristīgo gaisotni galvaspilsētā varēs baudīt vairākos koncertos, kuri notiks Rīgas dievnamos. 18. aprīlī plkst. 11.30 pie Sv. Jēkaba katedrāles sāksies tradicionālais Lielās piektdienas lūgšanu gājiens, kas noslēgsies Doma laukumā. Šajā dienā, piedaloties Rīgas kamerkorim „Ave Sol”, solistam Jānim Kurševam, ērģelniekam Aigaram Reinim un diriģentam Andrim Veismanim, notiks koncerts Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Savukārt koncertā „Agnus Dei”, kas būs Sv. Pētera baznīcā, klausītāji varēs dzirdēt Amerikas jauniešu kora „Morris Knols Chorale” (ASV) sniegumu. Garīgās noskaņās gaidāms koncerts arī Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kas notiks 20. aprīlī.

Vairākos Lieldienu svētku pasākumos īpaši gaidīti bērni. 17. aprīlī Kultūras un tautas mākslas centrā „Ritums” (Laimdotas iela 42) mazuļi aicināti uz pasākumu „Zaķu Lieldienas Laimdotas ielā”. 19. aprīlī ar piedalīšanos spēlēs, rotaļās un radošās darbnīcās Lieldienas varēs svinēt Kalnciema kvartālā, kur apmeklētājus ar muzikālu priekšnesumu priecēs Vītolu ģimene. Šajā pašā dienā radošās darbnīcas, teātra izrāde, rotaļas bērniem un amatnieku tirdziņš pieaugušajiem gaida apmeklētājus Spīķeru kvartālā, pasākumā „Pavasaris atmodina Spīķerus”. Svētku laikā bērni gaidīti arī Lieldienu zaķa pagrabiņā, kas iekārtots Rīgas Porcelāna muzejā.

Lieldienu tradicionālajos rituālos, šūpojoties, krāsojot un ripinot olas, dziedot, līdzdarbojoties dažādās aktivitātēs un vērojot priekšnesumus, varēs iesaistīties Kultūras un atpūtas centrā „Imanta”, Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā, pie Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems”, Mazā Kalna ielas skvērā, kā arī laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur darbosies „Jautrās Lieldienu šūpoles”.

Lieldienu koncerti notiks arī Rīgas Jūgendstila muzejā, VEF Kultūras pilī, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde”, Rīgas Latviešu biedrības namā un Latvijas Nedzirdīgo savienības Kultūras centrā „Rītausma”.

Lieldienu pasākumi Rīgā 2014
.

Jaunākie raksti