Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ar velo braucienu simboliski atklāj riteņbraukšanas sezonu

Līdz ar  velosezonas atklāšanu, tradicionāli tiek rīkota Rīgas velo nedēļa, kas ir nozīmīgākais pasākums aktīvās riteņbraukšanas sākumā.

Šogad riteņbraukšanas sezonu ar simbolisku velo braucienu pa galvaspilsētas ielām atklāja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un veloentuziasts Toms Ērenpreiss.

Brauciena laikā tika atgādināts par satiksmes drošību un kampaņu „Cieņa darbojas!”, savukārt Rīgas mērs iepazīstināja ar izmaiņām veloinfrastruktūrā galvaspilsētas ielās.

„Šajā sezonā autobraucējiem būs jārēķinās ar vēl vienu satiksmes dalībnieku – velobraucēju. Trīs Rīgas ielās – Dzirnavu, Lāčplēša un Elizabetes - tiks izveidotas velojoslas,” atklāja N. Ušakovs.

Savukārt T. Ērenpreiss aicināja aktīvi piedalīties Rīgas velo nedēļas piedāvātajos pasākumos, kuri šogad ir vairāk nekā divdesmit. Pasākumi ir paredzēti gan aktīviem velobraucējiem, gan ģimenēm ar bērniem. „Ik gadu velobraucēju skaits palielinās, tāpēc nepieciešams attīstīt un pielāgot veloinfrastruktūru pilsētā pieprasījumam,” pauda T. Ērenpreiss.

Rīgas velo nedēļas ietvaros darbosies velo tirdziņi, notiks veiklības un piedzīvojumu sacensības, velo kino vakari, darbosies dažādas radošās darbnīcas, rīkotas velo ekskursijas, ruļļu cīņas, diskusija par velo attīstību pilsētā un citi aizraujoši pasākumi. Pasākumu noslēgumā biedrība „Rīgas Velo nedēļa” rīkos tradicionālo, krāšņo tvīda braucienu, kas guvis lielu rīdzinieku atsaucību un kļuvis par Rīgas vizītkarti.

Plašāka informācija par pasākumiem mājas lapā www.rigasvelonedela.lv

Jaunākie raksti