Jurģis, Juris, Georgs

Nedēļas nogalē Līvāni aicina uz pilsētas svētkiem

No šī gada 17. līdz 19.jūlijam Līvāni aicina uz pilsētas svētkiem. Šogad svētku moto „Uz bezgalības spārniem pacelties!”, jo pilsēta svin bezgalības gadskārtu – 88 gadus, kopš Līvāniem piešķirtas pilsētas tiesības.

Svētku ieskaņā, ceturtdien, 17.jūlijā pa dienu Līvānus apmeklēs Valsts prezidents Andris Bērziņš. Prezidents tiksies ar iedzīvotājiem un novada jauniešiem, kā arī apmeklēs Līvānu stikla muzeju un vienu no vadošajiem novada uzņēmumiem, augsto tehnoloģiju kompāniju SIA „Z-Light”.

Ceturtdienas vakarā pilsētas svētku ieskaņā Līvānu novada Kultūras centrā norisināsies svētku  atklāšanas vakara ekumēniskais dievkalpojums, kurā piedalīsies visu konfesiju mācītāji. Pēc dievkalpojuma kultūras centrā notiks Nakts rokkoncerts, kur  garīgās dziesmas dziedās Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles kristīgā rokgrupa „Ex Animo” (tulkojumā no latīņu valodas - "no dvēseles, no sirds").

Gan ceturtdien, gan arī piektdien, 18.jūlijā Latgales mākslas un amatniecības centra saime gaidīs ziedu rakstu veidotājus – organizācijas, uzņēmumus, interesentu grupas. Šogad tradicionālais „ziedu vilnis” tiks veidots, kārtojot kompozīcijas formās, kas atbilstoši pilsētas svētku moto attēlos putnu spārnus.

Vakarā Līvānu pilsētas Tradīciju laukumā notiks savējo vakars - grupas „Autobuss debesīs” koncerts. Īpašie viesi šajā vakarā būs līvānieši - vijolniece, dziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, multiinstrumentālisti Edgars Kārklis un Gatis Valters, kā arī vakara vadītājs Jānis Auzāns.  Uzstāsies arī dziedātāja Paula Dukure un pianists, līvānietis, kurš ir arī kikboksa čempions Otto Kovči. Izturīgākie varēs turpināt balli kopā ar dīdžeju Balodi (Jēkabpils Radio 1).

Sestdien, 19.jūlijā Līvānus svētkiem modinās motorizētais brauciens (plkst. 9.45), bet pilsētas stadionā visas dienas garumā norisināsies XV Sporta svētki ar devīzi  „Mosties, celies, sporto”.

Domes ielā jau no plkst. 12.00 – mājražotāju, amatnieku un uzņēmēju tirdziņš, bet no plkst. 13.00 Zaļajā ielā – Drošības un spēļu iela bērniem un jauniešiem, kur ikvienu aicinās uz radošajām darbnīcām, rotaļām, jautrām atrakcijām, būs policijas ekipējuma paraugdemonstrējumi.

Pusdienas laikā pie Latgales mākslas un amatniecības centra notiks sirsnīgie Bēbīšu svētki, ko rīko Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļa, lai sveiktu jaunos vecākus ar bērniņu piedzimšanu. Latgales mākslas un amatniecības centrs darbosies līdz pat vakaram, būs iespēja bez maksas apskatīt ekspozīcijas un Līvānu stikla muzeju, kā arī vērot keramikas cepļa atvēršanu.

Savukārt  sportiskākos iedzīvotājus no plkst. 14.00 varēs aizraut Spēkavīru čempionāts, kura viens no posmiem sestdien norisināsies Līvānu skolu stadionā.

Sestdienas pēcpusdienā plkst. 15.30 Līvānos tiks atklāts jau otrais dizaina soliņš – SPARARATS, šoreiz automobiļa formā, kuru pilsētai dāvina uzņēmums „Līvānu bioķīmiskā rūpnīca” (soliņa autors – kalējs Valērijs Konstantinovs, kurš izgatavojis arī „Izlīgšanas soliņu” Līvānos).

Ticīgo tautu iepriecinās Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapa V.E. Jāņa Buļa vizīte plkst. 15.00 katoļu baznīcā, kuras laikā iestiprināšanas sakramentu saņems vairāki desmiti Līvānu novada bērnu un jauniešu.


Pēcpusdienā  ielūdzam gan lielus, gan mazus uz Gaisa pūķu akciju „Laimīgais lidojums” pie Latgales mākslas un amatniecības centra – pievienojieties tai ar pirktiem vai pašgatavotiem gaisa pūķiem (tos, starp citu, varēs izgatavot arī vienā no Bērnu ielas radošajām darbnīcām).

Sestdien sasparojas arī visi dziedātāji,  jo šajā dienā Tradīciju laukumā norisināsies viena no vokālā konkursa „Dziesmu kari 2014” atlases kārtām.  Informācija par konkursu un pieteikšanās www.dziesmukari.lv, kā arī konkursa laikā.

Svētku galvenās dienas vakara ieskaņā notiks Lielais svētku gājiens no kultūras centra uz Tradīciju laukumu ar nosaukumu „Mēs – no spārnotās pilsētas”, pirms tā – Pecolli ģimenes „Burbuļu šovs”.  Tradīciju laukumā sveiksim Līvānu Goda pilsoni 2014 – 11. Saeimas deputātu, līvānieti Jāni Klaužu.

Sestdienas vakars un nakts Tradīciju laukumā turpināsies ar koncertiem un balli līdz pat rīta gaismai kopā ar „Slaveno Jersikas orķestri”, emocionāli intelektuālo pop-roka grupu „The Sound Poets”, Fēliksu Ķiģeli, Daini Skuteli ar grupu „Bel Canto”,  grupu „Krampis”. Neizpaliks arī Svētku uguņošana pusnaktī.

Visi svētku pasākumi – BEZ MAKSAS, pateicoties svētku atbalstītājiem:  Z-Light, Biolitec, Grīva L, Līvānu kūdras fabrika, Baltik sistēm, Rudzāts, Līvānu bioķīmiskā rūpnīca, Līvānu mājas un logi, Firma L4, RNS-D, Jēkabpils pakalpojumi - būvniecība, BALTA, Eva inženiersistēmas, Latgales ceļdaris, Zodias, Adugs, BTA, Kolonna GP.

Plašāka informācija: Līvānu novada mājas lapā www.livani.lv.

Jaunākie raksti