Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Doma laukumā notiks bezmaksas džeza brīvdabas koncerti

Starptautiskā World Jazz Festival laikā 30. un 31. jūlijā no plkst. 15.00 līdz 18.00 Doma laukumā notiks bezmaksas brīvdabas koncerti, kuros uzstāsies džeza mūzikas pārstāvji no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Amerikas.

30. jūlijā Doma laukumā starptautisko festivālu atklās Krievijas saksafonists Igors Butmans kopā ar Maskavas džeza orķestri, kuru pats radījis 1997. gadā. Orķestris šobrīd ir viens no pasaules labākajiem big-bendiem un pavisam noteikti ir Krievijas džeza simbols.

Dzirdēsim arī kaimiņu igauņu džeza dziedātāju Kadri Voorand, Dmitrija Mospana kvartetu no Krievijas un pašsmāju populāro džezmeni Denisu Paskeviču.

Savukārt 31. jūlijā dzirdēsim Peedu Kaas no Igaunijas, Poļinu Zizak ar grupu no Krievijas, kā arī populāro Maskavas trompetistu Vadimu Eilenkrigu, kurš ir Maskavas akadēmiskā trompetistu konkursa un Vācijas džeza festivāla laureāts.

Starptautiskais World Jazz Festival, kas no 30. līdz 31. jūlijam norisināsies  Arēnā Rīga, būs viens no šīs vasaras spilgtākajiem mūzikas pasākumiem, kas pievērsīs daudzu Eiropas džeza cienītāju uzmanību. Festivāla ietvaros Latvijā viesosies vairākas vispasaules slavu un starptautiskus apbalvojumus ieguvušas džeza zvaigznes – Kasandra Vilsone, Igors Butmans, Džino Vanelli, Tils Broners, Deivs Grusins, Lī Ritenaurs,u.c.

Starptautiskā džeza festivāla World Jazz Festival nakts sesija jeb festivāla noslēgums norisināsies koncertzālē „Studio 69”, kur arī varēsim baudīt pasaules džeza mākslinieku sniegumu.

Jaunākie raksti