Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Sākusies pieteikšanās pašdarināto braucamrīku festivālam „Cartoon rallijs”

Rīgas svētku laikā, 16. augustā, Kronvalda parkā pie Kongresu nama norisināsies pašdarināto braucamrīku festivāls „Nissan Norde Cartoon rallijs”. Braucamrīku festivālu veidos vairākas daļas, proti, atklāšana, komandas prezentācija, veiklības brauciens – sacensības, dažādi konkursi, svinīgā uzvarētāju apbalvošana un parāde laukumā pie Kongresu nama.

Festivāls „Cartoon rallijs” ir viena no Rīgas svētku 2014 programmas norisēm, un šogad tā organizatori, biedrība „Par stipru Latviju”, pasākuma gaitā veidos savdabīgu kultūrvēsturisko laika tiltu. Dalībnieki tiks dalīti vairākās grupās: braucamrīki, kuri atspoguļo Rīgu pirms Otrā pasaules kara, braucamrīki, kuri atspoguļo Rīgu 20. gadsimtā jeb laika posmā pēc Otrā pasaules kara, braucamrīki PSRS laikos un braucamrīki mūsdienās, akcentējot Rīgu kā Eiropas kultūras  galvaspilsētu.

Līdz 12. augustam pasākumam var pieteikt draugu grupas vai uzņēmumu komandas 4 cilvēku sastāvā: divas sievietes un divi vīriešus vecumā no 12 gadiem.

Komandu uzdevums būs radoši noformēt savu auto atbilstoši festivāla moto - parādīt konkrētā vēsturiskā laika posma kultūrvēsturiskās iezīmes. Savukārt, mūsdienu braucamrīku grupā tiks aicināti piedalīties citu valstu uzņēmumi, organizācijas vai apvienības,  kuras darbojas Latvijā, tādejādi parādot Rīgu  kā vietu, kur kopīgi dzīvo, strādā un atpūšas dažādu tautību un nāciju iedzīvotāji.

Sacensības norisināsies speciāli sagatavotā trasē pēc dragreisa principa. Ātrākās, košākās  un oriģinālākās komandas tiks apbalvotas ar interesantām un noderīgām balvām!

Pieteikties pasākumam var interneta vietnē www.sacensibas.lv sadaļā „Nissan Norde Cartoon rallijs”. Komandai  noteikta vienota dalības maksa 50.00 EUR apmērā.

Sīkāka informācija par pasākumu, tā norisi un dažādām dalības maksas atlaidēm skolu, jauniešu interešu centru un draugu apvienībām, par to sīkāk lasiet nolikumā mājas lapā www.parstipru.lv.

Jaunākie raksti