Aldonis, Agija

”Rīgas svētki 2014” piedāvās plašu pasākumu programmu

Trīs dienu garumā, no 15. līdz 17. augustam, "Rīgas svētku 2014" organizatori ielūdz ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi apmeklēt kādu no kultūras, mākslas un sporta notikumiem, kas kā krāsaina virtene vīsies cauri Rīgas centram un Vecrīgai līdz pat tālākām apkaimēm.

Svētki sāksies piektdienas vakarā, 15. augustā, ar visas dienas programmu Strazdumuižā un Lucavsalā. Dienas notikumi noslēgsies vakarā Vērmanes dārzā, kur koncertu savai dzimtajai pilsētai veltīs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" un komponists Raimonds Pauls. Sestdien, 16. augustā, uz Vērmanes dārza estrādes skatuves kāps skolēnu teātris, perkusionisti un viesi no Taivānas un Nīderlandes. Vakarā klausītājus priecēs diksilends ar retro melodijām, kā arī Valmieras Drāmas teātra aktieru dziedātās dziesmas. Visu nedēļas nogali, 16. un 17. augustā, Vērmanes dārzā varēsim cept maizi kopā ar cepējiem un lasīt grāmatas kopā ar rakstniekiem.

11. novembra krastmalā sestdienas, 16. augusta, programmu iesāks retro automašīnas un motociklistu šovi, bet pēcpusdienā pāri Rīgas jumtiem vējš nesīs burvju mākslinieku radītos milzu ziepju burbuļus, bet vakarā šeit skanēs mūzika dažādām gaumēm — no etno un folkmetāla līdz džezam. Programmas nagla — oriģinālais akrobātu teātris "Strange Fruits" no Austrālijas — kā sapnī pacelsies debesīs, lai dejotu virs skatītāju galvām.

16. un 17. augustā Rīga tirgosies Doma laukumā, dziedās kopā ar ielu muzikantiem un atcerēsies jaunību, klausoties seno mūziku Svētā Pētera baznīcā un Doma dārzā. Senajās viduslaiku velvēs tiltu starp Latviju un Portugāli cels fado mūzikas izpildītāji. Savukārt sveicienus Rīgai no Prāgas tiltiem atvedīs Prāgas ielu teātri, kas uzstāsies pie Rātsnama, Vērmanes dārzā un Doma laukumā.

Svētkus svinēs ne tikai pilsētas centrā, bet arī "Kalnciema kvartālā", Imantā, Ķengaragā, Arkādijas parkā un Vecmīlgrāvja Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. "Rīgu svētku 2014" programmu papildina ikgadējie Rīgas "Ostas svētki" — skatītājus priecēs tradicionālais diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", ūdens velosipēdu sacensības "Kanāla regate" un "Ielu mūzikas diena". Sestdienas, 16. augusta, noslēgumā virs upes uzplauks krāšņas ugunspuķes – kad savienojas ūdens, gaiss un uguns, notiek brīnums –  notiek svētki.

Svētdien, 17. augustā, Rīga rotaļāsies un blēņosies par prieku mazajiem rīdziniekiem. Ģimenes tiks īpaši gaidītas 11. novembra krastmalas radošajās darbnīcās. Turpat skatītāji varēs dzīvot līdzi Sprīdīša gaitām skolēnu teātra izrādē un klausīties muzikālas programmas bērniem. Īpaši bērnu dienai veidoti pasākumi notiks arī Vērmanes dārzā un citās svētku norises vietās.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Svētku dienās, 16. un 17. augustā,pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Jaunākie raksti