Līksma, Bārbala

Rīgas svētku laikā darbosies Vecrīgas tirgus

16. un 17. augustā Rīgas Doma laukumā no plkst. 10.00 un Rīgas Sv. Pētera baznīcas laukuma teritorijā no plkst. 11.00 Rīgas iedzīvotāji, pilsētas viesi un svētku dalībnieki aicināti apmeklēt Vecrīgas tirgu "Tilts caur laikiem – no dukāta līdz eiro".

Doma laukumā, atspoguļojot dažādus Rīgas laikmetus, būs sastopami labākie tirgotāji no Latvijas amatnieku vidus. Lietišķās mākslas darinātāji un veselīgu gardumu ražotāji iekārtosies apjumtās apaļkoku nojumēs, piedāvājot savus izstrādājumus un rādot aroda prasmes.

Tirgus laukuma gaisotni papildinās burvju mākslinieki, akrobāti un žonglieri, ielu karikatūristi, dzīvās skulptūras un leijerkastnieks, kurš atskaņos romantisku dažādu laikmetu mūziku. Būs atvērts atraktīvs zīlēšanas salons. Teatrālas miniatūras pēc pasaku motīviem rādīs mīmu teātris, savukārt ikviens klātesošais varēs mācīties dejot valšus, čarlstonu, tvistu un disko.  Bērniem būs iespēja apgūt dažādas cirka disciplīnas, draudzēties ar pasaku tēliem – Alisi, Cepurnieku, Balto trusi un Karalieni no „Alises Brīnumzemē”, un tikt pie skaisti apgleznotām sejām.

Laukumā pie Sv. Pētera baznīcas laika rats iegriezīsies senākā vēsturē – tur Viduslaiku tirgus noskaņu nodrošinās bruņinieki, tirgotāji, amatnieki, mūziķi un aktieri.

Apmeklētāji varēs vērot zobencīņu mākslas paraugdemonstrējumus, apgūt pilsētas namnieku zemessardzes šķēpnešu prasmi, noskatīties vēsturisku izrādi par Rīgas pirmsākumiem un viduslaiku deju priekšnesumus. Amatnieki ierādīs seno laiku amatu prasmes. Ikviens varēs pats izmēģināt kaula un raga apstrādi, alvas un sveču liešanu, pielaikot bruņu un kaujas ekipējumu vai apmeklēt viduslaiku skaistumkopšanas salonu.

Jaunākie raksti