Gunta, Ginta, Gunda

Kultūras ministrija aicina pieteikt apbalvojumiem talantīgākos Latvijas jauniešus

Kultūras ministrija līdz 15. septembrim aicina pieteikt Latvijas jauniešus apbalvojumiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs, informēja ministrijas pārstāve Inga Bika.

Balvas mērķis ir novērtēt Latvijas bērnu un jauniešu vecumā no 10 līdz 20 gadiem sasniegumus starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā. To piešķir par individuāliem vai autoru grupas sasniegumiem vizuālās mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs. Šī Kultūras ministrijas balva ir augstākais apbalvojums kultūrizglītības nozarē.

Kultūras ministrijas balvas pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, ja šie konkursu dalībnieki ieguvuši godalgotu vietu.

Pieteikumu iesniegšanas kārtība, nolikums un pieteikuma anketa pieejama Kultūras ministrijas mājas lapā www.km.gov.lv, Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) mājas lapā www.lnkc.gov.lv un LNKC Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas mājas lapā www.kriic.lv.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998. gadā. Tā ir vienīgā balva, ar kuru Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Balvu piešķir Kultūras ministrija, tās pasniegšanas svinīgo pasākumu šī gada novembrī rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. 

Jaunākie raksti