Jurģis, Juris, Georgs

Notiks Lanas Frančeskas un Normunda Rutuļa jaunā videoklipa prezentācija

3. septembrī plkst. 15:00 restorānā “Dārzs” (Maskavas iela 4, Spīķeri) Latvijas dziedātāja Lana Frančeska prezentē singla "Jauna Diena" video, kas ir tapis sadarbībā ar Normundu Rutuli. Dziesmas autori ir Jānis Ķirsis un Guntars Račs. Dziesmas video versiju veidojusi režisore Aija Strazdiņa. Singls ir no dziedātājas Lanas Frančeskas debijas albuma “Manas Mājas”, kuru izbaudīt dzīvās mūzikas izpildījumā varēs 30.oktobrī plkst. 19.00 Mūzikas namā DAILE (Kr. Barona ielā 31).

Albumā "Manas Mājas" iekļautas komponista Jāņa Ķirša un Lanas Frančeskas oriģinālkompozīcijas latviešu valodā, sadarbojoties ar latviešu dzejniekiem: Māras Cielēnas, Normunda Beļska, Guntara Rača un pašas Lanas Frančeskas tekstiem. Albumā piedalās virkne izcilu latviešu mūziķu: Normunds Rutulis, Jānis Moisejs, Jānis Ķirsis, Mārcis Auziņš, Edvīns Ozols, un Rūdolfs Dankfelds.  „Albumā iekļautās dziesmas caurvij tematika, kas ir tuva katra latvieša sirdij – saule, dzimtene, māte un mīlestība, - stāsta Lana Frančeska, - Melodiskā dziesmu vainagā savīti džeza, populārās un etniskās mūzikas motīvi”. Atkārtotu koncertu plānots sniegt 7.decembrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Lana Frančeska ir 26 gadus jauna rīdziniece. Mācījusies Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā. 2011.gadā ieguvusi bakalaura grādu mūzikas un teātra nozarē Glāzgovas Universitātē (Skotijā), 2012.gadā turpat saņēmusi maģistra grādu populārās mūzikas industrijā. Kopš 2010. gada ir Britu komponistu un autoru akadēmijas (BASCA) biedre. Vokālās prasmes kopusi arī Krievijā, ASV, Armēnijā un vairākās Eiropas valstīs. Piedalījusies daudzos starptautiskos profesionālo vokālistu konkursos Latvijā, Armēnijā, Krievijā, ASV (Losandželosā), Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Bulgārijā, Ukrainā, Vācijā, Spānijā un Polijā. Mākslinieces pūrā ir uzvaras un Grand Prix tituli. Veiksmīgi startējusi Jaunajā Vilnī 2004. gadā, kā arī prestižajā Sanremo festivālā (Itālija) 2009.gadā un saņēmusi godalgoto III vietu starptautiskajā konkursā Golden Talent 2011 Gruzijā.

Jaunākie raksti