Gunta, Ginta, Gunda

Rīgā ierodas Zviedrijas kroņprincese Viktorija. FOTO

Šodien, 17.septembrī, uzsākot darba vizīti Latvijā, Zviedrijas kroņprincese Viktorija apmeklēja Melngalvju namu un tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu. Uzsākot sarunu, abas puses pauda gandarījumu par Latvijas un Zviedrijas izcili labām divpusējām attiecībām, kas atspoguļojas visos līmeņos – gan cilvēciskās attiecībās, gan valstu ekonomiskā un politiskā sadarbībā, vēsta Latvijas Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents sarunā īpaši izcēla šī gada martā notikušo Zviedrijas karaļa un karalienes valsts vizīti Latvijā, ko pavadīja arī plaša uzņēmēju delegācija, uzsverot, ka šī bija ļoti veiksmīga un produktīva vizīte. Arī kroņprincese Viktorija Zviedrijas karaļa un karalienes vārdā pateicās par veiksmīgi aizvadīto karaļpāra vizīti Valsts prezidentam.

Kroņprincese Viktorija augsti novērtēja Rīgas un Zviedrijas pilsētas Ūmeo šī gada vienojošo misiju – būt par Eiropas kultūras galvaspilsētām. Kroņprincese ir patronese Ūmeo kā Eiropas kultūras galvaspilsētai. Tieši tādēļ šajā darba vizītē Zviedrijas kroņprincese Viktorija lielāko daļu savas programmas veltīs „Rīga 2014” objektu apmeklējumam un iepazīsies ar kultūras programmu.

Valsts prezidents, raksturojot abu valstu labās divpusējās attiecības, atzīmēja faktu, ka Zviedrija ir lielākais ārvalstu investors Latvijā, kur redzamākā sadarbība ir notikusi finanšu un banku sektorā. Vienlaikus Andris Bērziņš piebilda, ka nākotnē saredz Zviedriju kā labu sadarbības partneri jaunu eksporta tirgu apgūšanā, kur Latvija ir aizsākusi sadarbību ar Centrālāzijas valstīm, bet Zviedrijai ir labas iestrādes Āfrikas kontinentā.

Kā pastāstīja Latvijas Valsts prezidenta kancelejā, Valsts prezidents izteica oficiālu ielūgumu kroņprincesei Viktorijai nākamā gada jūnijā apmeklēt Eiropas Savienības stratēģijas Baltijas jūras reģionam rīkotu ikgadējo forumu, kas notiks Rīgā. Kroņprincese atzina, ka Baltijas jūras nākotne un ar to saistītie jautājumi ir viens no tematiem, kam viņa personīgi velta uzmanību.

Jaunākie raksti