Aldonis, Agija

Aicina uzņēmumus iesaistīties festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” ekspozīcijas veidošanā

Vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš” šogad svinēs piecu gadu jubileju. Ar mākslinieciski un estētiski daudzveidīgiem, oriģināliem dizaina  objektiem 5 gados tas ir kļuvis par Ziemassvētku laika neatņemamu pilsētvides sastāvdaļu, tāpēc festivāla rīkotāji aicina arī uzņēmējus un biznesa institūcijas iesaistīties šī gada ekspozīcijas veidošanā, tādējādi vienlaicīgi popularizējot arī savu uzņēmumu.

Uzņēmēji un biznesa institūcijas aicinātas piedalīties  festivāla ekspozīcijas paplašināšanā: līdz 31. oktobrim  piesakot festivāla Mākslinieciskajai padomei oriģināla un tematiska dizaina vides objektu projektus, izvērtēšanai iesniedzot projektu vizualizācijas un aprakstu vai finansiāli  atbalstot māksliniecisko ideju konkursos un festivāla Mākslinieciskajā padomē jau akceptēto projektu realizāciju.

Uzņēmēju iesniegtie vides objektu projekti pēc Mākslinieciskās padomes izvērtējuma tiks iekļauti festivālā. Piedāvājot savus vides objektus-Egles vai atbalstot kādu jau apstiprinātu festivāla projektu, uzņēmums iegūs arī plašas publicitātes iespējas, jo informācija par festivālu būs gan plašsaziņas līdzekļos, Rīgas pašvaldības tīmekļa vietnēs, festivāla mājas lapā un bukletā – kartē, plakātos pilsētvidē un citviet.

„Lai varētu realizēt visus iesniegtos un atbalstītos projektus, pašvaldības līdzekļi ir nepietiekami, tādēļ aicinām uzņēmējus finansiāli atbalstīt kādu no festivāla objektu realizācijām,” saka festivāla idejas autors, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars. „Tāpat  aicinām biznesa institūcijas laicīgi informēt arī par savu plānoto Ziemassvētku Egli – pilsētvides objektu, lai festivāla Mākslinieciskā padome varētu to izvērtēt un lemt par iekļaušanu festivāla ekspozīcijā”, uzsver G. Kambars.

„Ziemassvētku egļu ceļā” būs apskatāmi gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi, gan arī šogad radītie vides objekti, kur jaunos un neparastos vizuālos risinājumos tiks atainots ne tikai Ziemassvētku simbols – egle. Dizaina objektu autori iedvesmu raduši arī tautas tradīcijās, etnogrāfiskajā mantojumā un Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskajās līnijās. To realizācijā tiks izmantoti oriģināli materiāli,- sākot no gaismas instalācijām, līdz pat kokam, stiklam u. c. Vides objekti pilnā to krāšņumā būs skatāmi vakaros, reizē ar pilsētas apgaismojuma ieslēgšanos.

Festivāla norises laiks būs no 2014. gada 5. decembra līdz 2015. gada 11. janvārim.

Jaunākie raksti