Jurģis, Juris, Georgs

Festivāls „Baltic Grand Prix” šogad būs veltīts 88. gadadienai kopš pirmajām sporta deju sacensībām Latvijā

Tikai divi mēneši ir atlikuši līdz festivālam „Baltic Grand Prix”, kas pulcēs vairāk nekā 1000 labāko sporta deju pāru no 40 pasaules valstīm. Šogad festivāls Rīgā notiks jau 33.reizi un tas būs veltīts 88. gadadienai kopš pirmajām sporta deju sacensībām Latvijā. Tās 1926. gada oktobrī sarīkoja Morics Grebzde.

Aizvadītajos gados Starptautiskais sporta deju festivāls „Baltic Grand Prix” ir kļuvis populārs tālu aiz Latvijas robežām un ir viens no pasaulē lielākajiem sporta deju festivāliem. Tas popularizē dejas mākslu un dejas sportu kā kultūras dzīves sastāvdaļu. Jau 33 gadus skaisto deju pasauli aicina iepazīst festivāla organizators Aigars Svars: „Šajā sporta deju festivālā valda īpaša aura. Uz „Baltic Grand Prix” deju parketa ik gadu varam vērot visu vecuma grupu dejotājus – sākot no mazajiem iesācējiem, kuriem, iespējams, šīs ir pirmās sacensības, un beidzot ar pasaules labākajiem dejotāju pāriem, kas cīnās par pasaules čempionu titulu.”

20. un 21. decembrī notiks Pasaules čempionāts junioriem standartdejās, pirmo reizi Latvijas sporta deju vēsturē skatītājiem būs iespēja vērot „Pasaules Super Grand Prix” profesionāļiem standartdejās un aizraujošas pasaules atklātās reitinga sacensības Latīņamerikas dejās. Neaizmirstami solās būt deju bugi-vugi un Latīņamerikas tango paraugdemonstrējumi, kā arī 13. Rīgas domes kausa izcīņa standartdejās.

Starptautiskais sporta deju festivāls „Baltic Grand Prix” Rīgā risināsies no 19. līdz 21. decembrim izstāžu centrā „Ķīpsala”. To rīko deju centrs „Spektrs” sadarbībā ar Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Latvijas Sporta deju federāciju, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Sporta Federāciju padomi.

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Jaunākie raksti