Alīna, Sandris, Rūsiņš

Fazer saņem godalgu par atbildīgas kakao ražošanas veicināšanu

Starptautiskā organizācija "World Cocoa Foundation" (WCF) pagājušajā nedēļā Kopenhāgenā notikušajā WCF biedru sanāksmē ir piešķīrusi "Fazer" godalgu par nozīmīgu ieguldījumu ilgtspējīgā kakao ražošanā. Otru WCF balvu saņēma dāņu uzņēmums "Toms".

“Kakao ir viena no svarīgākajām "Fazer" izejvielām, tādēļ esam sev nosprauduši ambiciozu mērķi – izmantot tikai atbildīgi ražotu kakao. Mēs priecājamies par saņemto atzinību, un tas mūs iedvesmo virzīties uz priekšu un sasniegt vēl vairāk,” uzskata Maijlena Fazera (Majlen Fazer), "Fazer" kakao un šokolādes speciāliste.

"Fazer" mērķis ir panākt, lai līdz 2017.gadam visa ražošanā izmantotā kakao izcelsme būtu izsekojama un kakao atbilstu atbildīgas ražošanas kritērijiem. "Fazer" atbildīgas kakao ieguves pamatā ir WCF trīs principi: cilvēki, peļņa un mūsu planēta.

Šogad saskaņā ar atbildīgas ieguves kritērijiem ražots kakao sasniegs 50% no visa "Fazer" izmantotā kakao. Tas ietver sertificētu kakao (UTZ, Rainforest Alliance) un kakao, kas ražots saskaņā ar "Fazer" partneru atbildīgas ražošanas programmām (piemēram, Source Trust). "Fazer" WCF programmas ‘’ECHOES” ietvaros jau kopš 2007. gada atbalsta arī Biebijas (Biéby) ciemu Kotdivuārā.

2000. gadā dibinātā WCF ir starptautiska organizācija ar 115 biedriem-uzņēmumiem, kuri veicina ilgtspējīgu kakao ražošanu, "Fazer" tajā darbojas kopš 2005.gada.

Jaunākie raksti