Aldonis, Agija

Rīgā izskanēs krāšņs mūzikas projekts „No Bēthovena līdz Geršvinam”

12. decembrī plkst. 19:00 Rīgā, Lielajā Ģildē notiks krāšņs starptautisks mūzikas projekts, kurā izcilu Eiropas un Amerikas komponistu skaņdarbus izpildīs starptautiski atzīti mākslinieki no Lietuvas, Azerbaidžānas un ASV.

Koncerta „No Bēthovena līdz Geršvinam” programmā un mākslinieku izvēlē atspoguļojas Eiropas un Amerikas muzikālo tradīciju mijiedarbību. Intriga slēpjas tajā, ka amerikāņu ikonu komponistu skaņdarbus - fragmentus no Lū Harisona "Svītas stīgu orķestrim", Maikla Dohertija „Strut” stīgu orķestrim un leģendāro Džordža Geršvina Rapsodiju blūza stilā izpildīs Eiropas skolas pārstāvji - Klaipēdas kamerorķestris un Maskavas konservatorijas absolvents, pianists Murads Adigezalzade. Savukārt klasisko Bēthovena klavierkoncertu izpildīs jaunais un spožais amerikāņu pianists Endrjū Taisons, kura interpretācija izceļas ar intuitīvu dziļumu un neparastu svaigumu.

Jaunais pianists Endrū Taisons (ASV) ir viens no vispazīstamākajiem amerikāņu jaunās paaudzes mūziķiem. Mācījies slavenajā Džuljarda skolā Ņujorkā, viņš ir ieguvis godalgotas vietas dažādos starptautiskos pianistu konkursos - pirmo vietu Ņujorkas Jauno koncertmākslinieku konkursā (YCA Auditions) 2011. gadā, Terence Judd – Hallé Orchestra Prize, John Browning Prize, Brownville Concert Series un Starptautiskajā pianistu konkursa Līdsā. Koncertējis gan ASV, gan Eiropas valstīs – Šveicē, Portugālē, Lielbritānijā, Polijā Endrū Taisons tiek raksturots kā spožs pianists un iejūtīgs mūzikas interprets.

Pianists Murads Adigezalzade (Azerbaidžāna) ir Tbilisi Starptautiskā pianistu konkursa uzvarētājs, Maskavas Valsts filharmonijas solists, un kopš 2006. gada viņš vada Azerbaidžānas Valsts filharmoniju. Adigezalzade ir absolvējis Baku mūzikas akadēmiju, Mūzikas augstskolu Minhenē un pabeidzis aspirantūru Maskavas Valsts konservatorijā. Mācījies pie Farhada Badalbeilija un Eliso Virsaladze.

Klaipēdas kamerorķestris ir viens no jaunākajiem un dinamiskākajiem Lietuvas profesionālajiem kameransambļiem. Tā īpašo māksliniecisko stilu raksturo vienota izpildījuma izjūta, kas izkopta pastāvīgā mūziķu saspēlē, atskaņojot skaņdarbus bez diriģenta. Kopš kamerorķestra dibināšanas 1992. gadā, mūziķi ir konsekventi virzījušies uz Klaipēdas muzikālās dzīves bagātināšanu ar jaunām orķestra koncertu tradīcijām un šobrīd pamatoti tiek atzīti par vienu no profesionālākajiem kameransambļiem Lietuvā. Klaipēdas kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs ir Mindaugs Bačkus.

Biļetes biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Jaunākie raksti