Aldonis, Agija

Latvijas Radio bigbends, maestro Raimonds Pauls un solisti Maskavā

Trešdien, 28. janvārī, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros Latvijas Radio bigbends, solisti maestro Raimonds Pauls, Kristīne Prauliņa un Intars Busulis sniegs koncertu P. Čaikovska zālē Maskavā. Koncertu būs iespējams vērot arī tiešsaistē.

Koncerta programmā ir iekļauti džeza klasikas skaņdarbi Latvijas Radio bigbenda izpildījumā, kā arī pavisam jauni aranžējumi mūzikai no latviešu kinofilmām un nule kā izskanējušā projekta “Mare Balticum”.

Soliste Kristīne Prauliņa koncertā izpildīs dziesmas no koncertprogrammas “Jaunās latviešu džeza dziesmas”, kuras tieši viņai komponējis maestro Raimonds Pauls. Intara Busuļa repertuārā būs gan dueti ar Kristīni Prauliņu, gan skaņdarbi no Māra Briežkalna kvinteta programmas “Latvian Evergreens” – latviešu klasiķu skaņdarbi jaunos džeza aranžējumos –, gan arī no mūzikas albuma “Dai Bog” – maestro Raimonda Paula skaņdarbi ar krievu dzejnieka Jevgēņija Jevtušenko vārdiem.

Vērot izpārdoto koncertu 28. janvāra vakarā būs iespējams Maskavas filharmonijas tīmekļa vietnē: http://meloman.ru/concert/big-bend-latvijskogo-radio-i-rajmond-pauls/

Projekta īstenotāja, fonda “Mūsdienu Mūzikas centrs”, valdes loceklis Māris Briežkalns izsaka prieku par latviešu mūziķu spēju iedvesmot un sajūsmināt arī auditorijas ārpus Latvijas, minot neseno festivāla “Rīgas Ritmi” prezentācijas koncertu Briselē, dienu pēc oficiālās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanas – arī šis “Māra Briežkalna Kvinteta” un Laimas Jansones Trio projekta “Zarbugans” dubultkoncerts bija izpārdots un rosināja plašu ārzemju mediju interesi.

Latvijas Radio bigbends ir spēlējis nozīmīgu lomu Latvijas džeza mūzikas vēsturē. Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir starptautiskā mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi” un starptautiskā džeza mākslinieku “Riga Jazz Stage” mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Kolektīva diriģents un vadītājs ir mūziķis Kārlis Vanags. Orķestra patrons ir maestro Raimonds Pauls.

“Latvijas Radio bigbends ir lielisks. Šis bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni!” saka amerikāņu džeza vokālists Kurts Elings (Kurt Elling).

Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ar pasaules klases māksliniekiem. 2014. gadā Latvijas Radio bigbends sagatavoja vairākus projektus, no kuriem īpaši izceļami ir starptautiskā mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi 2014” noslēguma koncerts 5. jūlijā Rīgas Kongresu namā kopā ar Grammy balvu ieguvēju, trompetistu un flīgelhornistu Rendiju Brekeru (Randy Brecker), kā arī Eiropas Kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” programmas paspārnē izveidotais projekts “Mare Balticum” kopā ar izcilo austrāliešu multimākslinieku, trompetistu Džeimsu Morisonu.

Koncerts ir iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, apliecinot tās pamatvērtības – laikmetīgumu, unikalitāti un izcilību. Programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Jaunākie raksti