Laura, Jadviga

Kultūras centrā „Imanta” tiek atjaunotas bezmaksas deju nodarbības senioriem

Rīgas kultūras un atpūtas centrā „Imanta” tiks realizēts projekts „Prieks iepazīties!”, kura ietvaros dāmas un kungi labākajos gados aicināti iesaistīties īpaši senioriem piemērotās deju nodarbībās. Dalība ir bez maksas, nodarbības sākas 2. aprīlī, un īpaša pieteikšanās nav nepieciešama.<br /><br />

Projekts „Prieks iepazīties!” ir turpinājums iepriekšējā gada projektam „Kaimiņ, nāc dejot!”,  un projekta mērķis ir radīt iespēju pensijas vecuma iedzīvotājiem aktīvi un radoši pavadīt laiku un veicināt viņu sabiedrisko dzīvi. Projektā „Kaimiņ, nāc dejot!” ikviens seniors tika aicināts iesaistīties pats un, atbilstoši projekta nosaukumam, aicināt piedalīties arī savus kaimiņus un paziņas, īpaši tos, kuri nav sociāli un fiziski aktīvi, bezmaksas senioru deju nodarbībās. Iepriekšējā gadā nodarbības apmeklēja vairāk kā 80 dalībnieki no visas Rīgas, un projekta „Prieks iepazīties” ietvaros tiks turpinātas veiksmīgi sāktās aktivitātes senioru dzīves kvalitātes uzlabošanā.

2. aprīlī atsāksies regulāras senioru deju nodarbības Kultūras un atpūtas centrā „Imanta”, kas notiks divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10.30 līdz 12.00. Projekta ietvaros notiks arī divi iepazīšanās pasākumi dienas centra „Mēs” telpās, kuru laikā projekta dalībnieki un deju pasniedzēja nodarbībā iesaistīs dienas centra klientus, savukārt, dienas centra darbinieki un klienti iepazīstinās projekta dalībniekus ar sociālā atbalsta piedāvājumu dienas centrā. Projekta gaitā senioriem būs iespēja piedalīties arī dažādos kultūras pasākumos un noslēgumā veidot savu koncertu.

Eiropas senioru dejas ir vecumam piemērots, pašsaprotams dejas veids, kura formas balstītas uz partneru līdztiesību. Šīs dejas ir elegants veids vecāku cilvēku fiziskai slodzei, kādu senioriem iesaka sporta ārsti. Nodarbības notiek Latvijas Senioru deju apvienības vadītājas Laimdotas Andersones vadībā, kura 1999. gadā bija šo deju kustības iniciatore Latvijā. Nodarbības ir lieliska iespēja satikt domubiedrus, fiziski izkustēties, kā arī radoši izpausties, plānojot deju grupas iesaistīšanos dažādos kultūras un sadraudzības pasākumos, jo līdzīgas deju grupas darbojas daudzos Latvijas novados un ir ļoti populāras arī citās Eiropas valstīs.

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta  Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Papildus informācija pa tālruni 67181939, mājas lapā www.imantakultura.riga.lv, rakstot e-pastu uz [email protected].

Jaunākie raksti