Alīna, Sandris, Rūsiņš

4. maijā Vērmanes dārzā norisināsies pasākumi ģimenēm ar bērniem

Svētku dienā, 4. maijā, iedzīvotāji, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem, gaidītas Vērmanes dārzā pasākumā „Visi ceļi ved uz Rīgu!”, kur varēs darboties radošajās darbnīcās, iesaistīties sporta aktivitātēs un baudīt svētku koncertu Vērmanes dārza estrādē.

Parkā bērniem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, izgatavojot gaisa pūķi, stādot puķes, veidojot ziedu kompozīciju un smilšu mandalu, apgūstot zināšanas par lauku sētu un Latvijas dabu, un, protams, aktīvi sportojot.

Līdztekus tam parka estrādē no plkst. 12.00 līdz pat plkst. 18.30 notiks koncerts ar deju kolektīvu, folkloras kopas, čellistu grupas, deju studijas un Latvijā populāru dziedātāju un muziķu uzstāšanos.

„Ikviens ceļš mūs ved! Dažkārt tas ir pārskatāms līdz pašam apvārsnim, bet dažkārt pārsteigumi gaida aiz katra līkuma. Tad mēs lūdzam ceļu: „Pieturi!”, lai nesteidzīgi palūkotos apkārt. Dodies ceļā, apstājies, saredzi, sadzirdi, sajūti un izbaudi mūsu skaisto pilsētu tās daudzveidībā un krāsainībā vēl neredzētos rakursos!” tā gaidāmā pasākuma ideju raksturo sarīkojuma veidotāji.

Valsts svētkos, 4. maijā, Rīgā paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, tajā skaitā svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa un kompozīcijas „Ziedu Latvija” veidošana, dienas un vakara koncerts Doma laukumā, deju lielkoncerts „Dod man spēku, dod man laiku” Ķīpsalas hallē, tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons kinoteātrī „Splendid Palace”, kā arī izstādes un koncerti Rīgas kultūras centros.

4. maija svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome. Plašāka svētku programma ar informāciju - par dalībniekiem, norises laiku un vietu - pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv, kā arī drukātā veidā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas kultūras centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

Jaunākie raksti