Aldonis, Agija

Rīgā notiks Mātes dienai veltīti koncerti un svētku pasākumi

Svētdien, 10. maijā – Mātes diena! Rīgā šajos svētkos kultūras centros un Sv. Pētera baznīcā notiks vairāki koncerti un sirsnīgi pasākumi veltīti māmiņām un vecmāmiņām. Nedēļu vēlāk, 16. un 17. maijā, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt arī Starptautiskajai ģimenes dienai veltītus sarīkojumus. Ieeja svētku pasākumos ir bez maksas.

Jau sestdien, 9. maijā, plkst. 18.00 Mātes dienai veltīts koncerts „Ave Maria” notiks Sv. Ģertrūdes baznīcā, kur piedalīsies Latvijas Zemessardzes koris „Stars”, ērģelnieks Aigars Reinis, soliste Annija Ādamsone un diriģents Ārijs Šķepasts.

Svētdien, 10. maijā,  māmiņām veltīts koncertuzvedums „Mātes diena” izskanēs Koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga” un arī Rīgas Latviešu biedrības namā. Tajā piedalīsies vokālā grupa „Putni”, pianists Māris Treijs un Latvijas Kultūras akadēmijas topošie aktieri ar Raiņa un Aspazijas dzejas lasījumiem. Arī koncertā „Zeltītas vasaras” bērnu un jauniešu ansambļa „Kolibri”, Latvijas Nacionālās operas solistu Evitas Zālītes un Raimonda Bramaņa izpildītajās dziesmās skanēs dzejnieku Aspazijas un Raiņa dzeja. Koncerts notiks Kultūras centrā „Mazā ģilde”.

Mātes dienai veltīti pasākumi būs arī pilsētas apkaimēs. Pasākums „Arī manā sirdī esi” ar bērnu deju kolektīvu un kamerkora „Muklājs” piedalīšanos notiks Kultūras centrā „Iļģuciems”. Pēc koncerta būs iespēja noskatīties filmu „Neparastie rīdzinieki”. Kultūras centrā „Imanta” koncertā „Mēs novēlam” varēs baudīt Jēkaba Nīmaņa dziesmas, kuras dziedās Jolanta Strikaite un Juris Jope. Savukārt Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” muzikālajā izrādē „Mūzikas skaņas”, kura tapusi  pēc Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaulslavenā mūzikla motīviem, svētku reizē apmeklētājus ar savu priekšnesumu priecēs Rīgas 6. vidusskolas stīgu instrumentu grupa un pūtēju orķestris „Auseklītis”, kā arī šīs skolas dramatiskais kolektīvs. VEF Kultūras pilī māmiņas un vecmāmiņas koncertā „Māmiņ, mīļo māmuķīt!” gaidīs Tautas deju ansambļa „Zelta sietiņš” un „Mazsietiņš” dejotāji, kā arī bērnu vokālais ansamblis „Momo”.

Svētku dienā divi koncerti notiks Sv. Pētera baznīcā.  Koncertā „Mātes dienā” muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas flautisti, kā arī viesi no Norčēpingas (Zviedrija) Mūzikas ģimnāzijas, bet koncertā „Māte saule” uzstāsies vairāki vīru kori, Rīgas zvanu ansamblis „Primus”, soliste Katrīna Paula- Dīringa un pianiste Sarmīte Ārenta.

Mātes un ģimenes dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv. 

Jaunākie raksti