Vēsma, Fanija

Akcija \"Mūsu ostas sēta\" Vecmīlgrāvī

Svētdien, 17. maijā, spītējot nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, 120 jaunie mākslinieki Vecmīlgrāvī uz Rīgas brīvostas dzelzsbetona sētas radīja 48 brīnišķīgas gleznas. Akcijā „Mūsu ostas sēta”, ko jau piekto gadu organizēja Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB), kopumā radīti vairāk nekā 250 zīmējumu.

Šī gada tēma „Pasaku varoņi” skolēniem bija īpaši mīļa. Lai gan ar katru gadu akcijas dalībnieku skaits palielinās, šī gada atsaucība pārsteidza pat organizatorus. „Jāatzīst, ka pat nemitīgais lietus un brāzmainais vējš nespēja aizbiedēt nevienu no jaunajiem māksliniekiem. Dažnedažādi mūsdienu multiplikāciju filmu varoņi un klasisko pasaku tēli priecēs ikvienu, pateicoties Rīgas 31.vidusskolas, Rīgas Rīnūžu vidusskolas, Rīgas 46. vidusskolas un Bērnu un jauniešu centra „Mīlgrāvis” jauno mākslinieku un viņu skolotāju pašaizliedzīgam darbam,” stāsta pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Savukārt Rīgas brīvostas pārvaldes attīstības dienesta vadītājs Viesturs Silenieks pauda gandarījumu, par bērnu spēju radīt skaistumu. „Tikai žēl, ka šī sēta nestiepjas līdz Rīgas centram, jo tad tā būtu brīnišķīga aleja gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Ikviens varētu priecāties un iedvesmoties no jauno mākslinieku darbiem, vērot, kā šai mākslas galerijai ik gadu pievienojas jauni darbi.”

„Esmu priecīga, ka man ir iespēja piedalīties šai akcijā un uzzīmēt savu mīļāko multiplikācijas filmas varoni, ka tieši manu darbu varēs apskatīt arī mani draugi un radi. Lai gan šobrīd jūtos nedaudz nosalusi, esmu ļoti priecīga par šo iespēju,” atzīst akcijas dalībniece Anna.

Akcijas „Mūsu ostas sēta” piecu gadu norises laikā apgleznota sēta kilometra garumā. Neviena sēta nav bezgalīga, arī šī. Tāpēc nākamais būs šīs akcijas noslēdzošais gads.

„Mūsu ostas sēta” ir viens no pasākumiem, kurus VAB organizē sadarbībā ar Rīgas brīvostu. Šo akciju atbalsta arī Rīgas laku un krāsu rūpnīca, kura arī šogad bija pretimnākoša krāsu iegādē.

Jaunākie raksti