Gunta, Ginta, Gunda

Aicina pieteikt projektus Mūsdienu kultūras forumam „Baltā nakts”

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina nevalstiskās organizācijas, valsts, pašvaldības, izglītības un kultūras iestādes, uzņēmumus, mākslinieku apvienības, kā arī ikvienu radošu personību līdz 16. jūnijam pieteikt projektus Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts 2015” iniciatīvas programmai.

Iniciatīvas programmā var iesniegt laikmetīgus mākslas un kultūras projektus dažādās mākslas nozarēs, tajā skaitā skatuves, dejas un kustību mākslā, mūzikā un skaņu mākslā. Gaidīti projekti vizuāli plastiskajā, foto un video mākslā, dzejā vai prozā, tostarp arī dažādi starpdisciplināru nozaru pasākumu pieteikumi. Kultūras un mākslas projektu norise plānojama Rīgas pilsētas sabiedriskajās telpās, izglītības iestādēs, teātros un koncertzālēs, izstāžu zālēs un mākslas galerijās, grāmatnīcās, bijušajās rūpnieciskajās teritorijās, bāros, kafejnīcās vai jebkurā citā brīvi pieejamā vietā pilsētas publiskajā ārtelpā vai iekštelpās, tostarp kultūras un mākslas norisēm neierastās vietās, nodrošinot pasākumu pieejamību iespējami plašai mērķauditorijai.

Iniciatīvas programmas projekti tiek realizēti par iesniedzēju vai to sadarbības partneru pašu finansējumu. Departaments nodrošina Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts 2015” iniciatīvas programmas sadaļas iekļaušanu Baltās nakts kopējā publicitātes kampaņā.
Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludinātajā Gaismas un gaismas tehnoloģiju gadā par “Baltās nakts 2015” saturisko dzinējspēku izvēlēta tēma  - „Gaisma”.

Iesniegtie projekti tiks vērtēti atbilstoši Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” mērķiem – vairot sabiedrības izpratni par mūsdienu kultūras norisēm, iesaistot tajās iespējami plašu apmeklētāju loku un piedāvājot saturīgu, mākslinieciski augstvērtīgu pasākuma programmu.

Projekti jāiesniedz līdz 16. jūnijam, pieteikumu sūtot uz e-pasta adresi: [email protected].

Pasākumu norise paredzēta laikā no šā gada 5. septembra plkst. 18.00 līdz 6. septembra plkst. 3.00/5.00.

Visos „Baltās nakts” pasākumos ieeja būs bez maksas. 

Jaunākie raksti