Vēsma, Fanija

Elita Patmalniece, Ieva Bondare un citi radošajās darbnīcās Bruknas muižā

Jau svētdien, 5.jūlijā plkst.17.00 Bruknā notiks labdarības lielkoncerts “Uzcel savu baznīcu!”. Taču Bruknas muižas vārti apmeklētājiem tiks vērti jau no plkst.15.00, kad darbu uzsāks dažādas radošas darbnīcas. Mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces, Ieva Bondare, fotogrāfs Aivars Borovkovs, keramiķis Evalds Vasilevskis un citi ļausies brīnišķajai Bruknas gaisotnei, kas rosina iztēli un aicinās apmeklētājus līdzdarboties, radoši izpausties.

Par skaistu tradīciju visos labdarības lielkoncertos “Uzcel savu baznīcu!” ir kļuvusi krāsu spēle, gleznojot kopā ar māksliniecēm, māsām Elitu un Ilzi Patmalniecēm. Prieks, košums un atraktivitāte allaž ir virmojusi ap molbertu, kur viņas darbojas. Pirmo gadu Patmalniecēm pievienosies arī gleznotāja Ieva Bondare, kura smelsies iedvesmu krāšņajā Bruknas muižas dārzā.

Par neatņemamu notikumu kļuvusi Latvijas Kultūras fonda kopas „Pūdnieku skūla” dibinātāja un vadītāja Evalda Vasilevska kurtā keramikas cepļa atvēršana. Vasilevskis ir podnieks, kurš savā darbā izmanto senās keramikas apdedzināšanas metodes. Apmeklētāji varēs ne tikai vērot, bet arī līdzdarboties māla trauku izņemšanā no cepļa. Izgatavotos māla podus varēs arī iegādāties.

Gleznainas, skaistas vietas vienmēr ir pievilinājušas mirkļa iemūžinātājus. Aivars Borovkovs - fotogrāfs ar savu skatījumu uz cilvēkiem, lietām, vidi un notikumiem, vadīs meistarklasi fotogrāfiem – iesācējiem, kopā ieraudzīs neparasto, savdabīgo un kompozicionālo Bruknā.

Savu pienesumu kopējā notikumu karuselī ienesīs arī Bauskas mākslas salons ”Meistars Gothards”, kura pārziņā būs marmorēšanas darbnīca. Tas ir paņēmiens, kā ātri un efektīgi  nodekorēt dažādus priekšmetus. Marmorēšana izdodas katram, darbs sagādā  prieku un pārsteigumu, jo rezultāts nav iepriekš paredzams.

Māksliniece Diāna Dimme - Dimze zīmēs eņgeli katram cilvēkam. “To es darīju vienā savā izstādē, parunājos ar katru un uzzīmēju eņģeli pēc vajadzības. Cilvēki bija laimīgi redzēt kā zīmē ar parasto zīmuli.”

Savukārt “FreshART” lielo un mazo cilvēku priekam piedāvās lielformāta spēles - Riču Raču, "Mazā prinča Cirks", atmiņu spēle MEMO ar latvju zīmēm, Domino,  kā arī radošo darbnīcu, kurā katram būs iespēja izgatavot savu Saules piespraudi - kā simbolu saulainai vasarai.

Labdarības lielkoncerta apmeklētājiem būs iespēja apgūt arī karikatūras un origami locīšanas iemaņas, kā arī ļauties  Bruknā pieejamo sporta spēļu aktivitātēm.

Kā allaž, būs arī gardas maltītes.

Kad radošajās darbnīcās viss pierims, būs pienācis laiks galvenajam notikumam - plkst.17.00 Bruknas muižas dārzā sāksies labdarības lielkoncerts “Uzcel savu baznīcu!”. Šogad tajā savu talantu kopējam mērķim dāvās Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle – Puriņa, Ralfs Eilands un grupa PeR, Paula Dukure, Lady’s Sweet, Normunds Rutulis, grupas „Putnu balle” un „Willow Farm”, L.V. /NeParasts Bars, Dūdumu ģimene un citi.

Labdarības akcijas „Uzcel savu baznīcu!” mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001. gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju. Kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas. 2011. gada 31. maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes sākās starpkonfesiju kapelas būve.

Uz Bruknas muižu visērtāk nokļūt, braucot no Rīgas uz Bausku pa A7, pirms iebraukšanas Bauskā nogriezties pa kreisi virzienā uz Vecsauli (P87), braukt līdz Ozolainei (18 km), pagrieziens pa kreisi līdz Bruknai (5 km) un Bruknā jāgriežas pa labi 1 km. http://www.bruknaskopiena.lv

Koncerts ilgs vairākas stundas, tādēļ akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi savas sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Ieeja labdarības lielkoncertā “Uzcel savu baznīcu!” pret ziedojuma kartēm, kuras 8, 10 un 15 EUR apmērā iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs un mājas lapā http://www.bilesuparadize.lv/events/event/42829. Visi ienākumi tiks novirzīti baznīcas celtniecībai Bruknā.

Jaunākie raksti