Aldonis, Agija

Latvijas labākie bārmeņi un baristas sacentīsies Ķīpsalā

Jau septembra sākumā Ķīpsalā varēs vērot aizraujošus bārmeņu un baristu šovus, jo pārtikas izstādē “Riga Food 2015” norisināsies vairāki nozīmīgi konkursi – bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensības „Evian & Badoit”, „Riga Black Balsam Global Challenge” Latvijas fināls un profesionālas baristu sacensības „Sanremo Opera Cup”. Un vēl – interesenti varēs piedalīties unikālā viskija jaukšanas meistarklasē!

„Šādos konkursos bārmeņi ne tikai pilnveido savas profesionālās prasmes un mācās no kolēģiem, bet arī iegūst motivāciju tiekties pēc vēl labākiem rezultātiem. Esam pierādījuši, ka Latvijas bārmeņu iemaņas ir labā līmenī, veiksmīgi startējam arī starptautiskos konkursos,” norāda Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms un piebilst: „Nāciet uz izstādi „Riga Food 2015” un vērojiet Latvijas labākos bārmeņus klātienē!”

Meistarklase viskija pagatavošanā

2. septembrī hallē Nr. 1 uz lielās skatuves visas dienas garumā notiks unikālas meistarklases par viskija darīšanu „Grant’s School of Blending”. Katrā meistarklasē praktiski varēs darboties 12 interesenti – izstādes apmeklētāji un uzaicinātie viesi, savukārt pārējiem būs iespēja šo aizraujošo procesu vērot klātienē.

Apmācību laikā interesenti varēs uzzināt par dažādiem skotu viskija spirtu veidiem – iesala un graudu spirtiem. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar Master blender profesijas pamatiem un darba ikdienu, turklāt, izmantojot autentiskus spirtu paraugus no Skotijas, pašiem būs iespēja uzjaukt savu blendēto skotu viskiju. Tā ir iespēja ielūkoties Skotijas viskija ražošanas aizkulisēs, izprast šī brīnišķīgā dzēriena garšas nianses un ieraudzīt to citā gaismā! Meistarklases vadīs „Grant’s” vēstnieks Baltijā – Ansis Ancovs.

„Riga Black Balsam Global Challenge” Latvijas fināls


3. septembrī interesenti ir aicināti uz Rīgas Melnā balzama kokteiļu konkursu „Riga Black Balsam Global Challenge” Latvijas finālu, kas norisināsies plkst. 12.00 hallē Nr. 1 uz lielās skatuves.

Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo piecas porcijas jauna, pašizdomāta un oriģināla kokteiļa. Desmit labākie atlases kārtas dalībnieki ar visaugstākajiem rezultātiem tiks kvalificēti uz starptautisko finālu. Žūrijā būs pārstāvēti atzīti bārmeņi, alkohola nozares eksperti un zīmola īpašnieku pārstāvji.

Pieteikt dalību konkursā „Riga Black Balsam Global Challenge” var līdz 27. augustam. Ar nolikumu var iepazīties www.bartender.lv un www.rigafood.lv.

Sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā

Kurš Latvijas bārmenis un bārmene gatavo visgaršīgākos bezalkoholiskos kokteiļus? To noskaidrosim 4. septembrī Ķīpsalā „Evian & Badoit Latvia 2015 Cup” bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensībās, kurās tiksies talantīgākie bārmeņi no visas Latvijas.

Sacensību mērķis ir popularizēt bezalkoholisko kokteiļu lietošanu, dabisko minerālūdeņu izmantošanu veselīgu un oriģinālu kokteiļu pagatavošanā, kā arī veicināt bārmeņu profesionalitātes paaugstināšanu.

Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo četras porcijas kokteiļa, kurā jāizmanto ne mazāk kā 10 cl „Evian” vai „Badoit” dabiskais minerālūdens. Kokteiļa receptei ir jābūt oriģinālai!

Profesionāla konkursa žūrija vērtēs gan kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, gan kokteiļa pagatavošanas tehnisko izpildījumu. Arī bērni tiks aicināti novērtēt konkursantu veikumu un piešķirt savu simpātiju balvu.

Līdzās sacensību laukumam būs bērnu stūrītis, kur paši mazākie topošie bārmeņi varēs izmēģināt savu talantu kokteiļu pagatavošanā.

Pieteikt dalību „Evian & Badoit Latvia 2015 Cup” sacensībās var līdz 27. augustam. Ar nolikumu var iepazīties www.bartender.lv un www.rigafood.lv.

Noskaidros Latvijas labāko kafijas meistaru


Jau otro gadu pēc kārtas Ķīpsalā tiek rīkotas profesionālās baristu jeb kafijas bārmeņu sacensības "Sanremo Opera Cup", kuru uzdevums ir noskaidrot labāko baristu Latvijā. Atšķirībā no pagājušā gada šogad sacensības notiks divās kārtās. Fināla sacensības, kurās par galveno balvu cīnīsies desmit spēcīgākie, notiks 5. septembrī plkst. 10.00 hallē Nr. 1 uz lielās skatuves.

„Baristu skaits pēdējā gada laikā ir pieaudzis – par to liecina izrādītā interese padziļināti izglītoties par kafijas kultūru un iespējām, ko jaunu un neparastu mēs varam radīt no šķietami tik pazīstamās kafijas. Arī sacensību dalībnieku izrādītā interese šogad ir jūtami lielāka, kas nozīmē, ka cīņa būs vēl spraigāka un aizraujošāka, turklāt skatītājiem būs iespēja nodegustēt finālistu autordzērienus,” norāda sacensību „Sanremo Opera Cup 2015” koordinators Kristaps Lībietis.

Konkursā katram dalībniekam 15 minūšu laikā būs jāpagatavo un jāpasniedz žūrijai četri espresso, četri cappuccino un četri autordzērieni.  Turklāt konkursanti savas prasmes varēs demonstrēt uz modernākā kafijas pagatavošanas ierīces pasaulē – „Sanremo Opera espresso”. Baristu veikumu vērtēs garšu un darba tehnikas tiesneši.

Pieteikt dalību „Sanremo Opera Cup” sacensībās var līdz 26. augustam. Ar nolikumu var iepazīties www.bartender.lv un www.rigafood.lv.

Konkursus rīko Latvijas Bārmeņu federācija, SIA „Gemoss”, „Jungent Latvia” un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Kā zināms, no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 20. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2015”. Izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. ”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Jaunākie raksti