Gunta, Ginta, Gunda

Latvija pārstāvēta velo jomas lielākajā izstādē Vācijā

Latvijas velosipēdu ražotājs Ērenpreiss, piedaloties lielākajā veloizstādē Eiropā Eurobike 2015 Vācijā, Frīdrihshāfenē, izrāda jaunos velosipēdus.<br /><br />

“Eurobike 2015” velo izstāde – lielākais velosipēdu nozares notikums pasaulē, kur ik gadu satiekas visi nozīmīgākie nozares profesionāļi, lai izrādītu jaunumus un paveikto, kā arī lai uzlabotu un attīstītu savas biznesa iespējas.

Izstāde notiek Frīdrihshafenē, Vācijas dienvidos, no 26.–29. augustam, kur izstāžu zāles nolūkiem ir pielāgots milzīgs izbijis aviokomplekss ar 12 hallēm un 100 000 m2 lielu teritoriju. Izstādē piedalās vairāk kā 1500 dalībnieki un četru dienu garumā to apmeklē vairāk kā 50 000  interesenti.
“Esam cītīgi strādājuši un radījuši jaunus velosipēdu modeļus, kurus esam priecīgi atrādīt arī Eiropā saviem esošajiem un topošajiem sadarbības partneriem. Piedalāmies izstādē ceturto gadu, un galvenajās lomās šeit ir mūsu jaunie Ērenpreiss pilsētas zvirbuļi jeb Sparrow velosipēdi un žubītes jeb Finch krāsainie dāmu velosipēdi, kuru dizainu augstu novērtējuši interesenti,” atzīst Ērenpreiss vadītājs Toms Ērenpreiss.

Kā jau katru gadu Eurobike izstāde ir vieta, kur līdzīgi kā automašīnu izstādēs, tiek prezentētas jaunākās tehnoloģijas un inovācijas velosipēdu dizainā.

“Eurobike risina dažādus gan tehnoloģiskus, gan konceptuālus jautājumus. Ir jūtams, ka velo joma kopumā pievēršas vairāk velosipēdu funkcionalitātei – kā to vairāk izmantot ikdienas dzīvē, aizvietojot citus transporta līdzekļus,” stāsta Toms Ērenpreiss. Izstādes laikā ticis prezentēts elektrovelosipēds, kas spēj attīsīt vēl elektrovelosipēdam neredzētu ātrumu – 75 km/h.

“Izteikti redzama kopīga pievēršanās kādam funkcionālā dizaina risinājumam, tā piemēram, izplatīta starp velo ražotājiem ir tā sauktā “belt-drive” jeb siksnas piedziņas sistēma tradicionālās velosipēda ķēdes vietā”, savos iespaidos dalās Toms Ērenpreiss.

Ērenpreiss ir Latvijas uzņēmums, kas kopš 2012. gada ražo un piedāvā jaunus un modernus pilsētas velosipēdus. Ērenpreiss ir vēsturiskās Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrikas idejas turpinātājs un aktīvs Latvijas velo kultūras attīstītājs.

Jaunākie raksti