Gunta, Ginta, Gunda

Gaismas festivāla „Staro Rīga” objekts „Staro ar Zvaigznēm” apskatāms Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā

No 18. – 21. novembrim Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā katru vakaru no plkst. 18.00 līdz 23.00 aicinām vērot vides objektu „Staro ar Zvaigznēm”.

„Ziemeļblāzmas” dibinātājam, mecenātam Augustam Dombrovskim šogad aprit 170 gadi, un viņa labam draugam – līdzgaitniekam Krišjānim Baronam – 180. Ziemeļu Zvaigzne vienojusi šos cilvēkus radošajā izpausmē, likusi tiekties pēc jauniem izaicinājumiem un brīvības. Vides objekts „Staro ar Zvaigznēm” ir divu izcilu personību, divu zvaigžņu pārlaicīgais, nezūdošais starojums – no vēstures līdz mūsdienām, izveidots video projekcijās, filmu fragmentu kolāžās un gaismu saspēlē. Daudzi rīdzinieki „Ziemeļblāzmas” parku un pili sajūt kā sev tuvu kultūras un atpūtas vietu, un tieši tāds bija Augusta Dombrovska mērķis – radīt iedzīvotājiem pievilcīgu, atvērtu, daudzveidīgu un mājīgu vidi, kuru saukt par savējo un kur justies brīvi, viegli un komfortabli – gluži kā mājās.

Vides objekts „Staro ar Zvaigznēm” tapis sadarbībā ar Krišjāņa Barona muzeju un Vecmīlgrāvja attīstības biedrību.

Gaismas festivāls „Staro Rīga”, kas šogad svinēs UNESCO Starptautisko gaismas gadu, ir kļuvis par rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītu un gaidītu pasākumu. „Staro Rīga” ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, ar izgaismojuma palīdzību tiek pārvērsta Rīgas ainava. Šogad izgaismoti gandrīz simts pilsētvides objekti – brīnišķīgs ēku gaismojums, multimediālas projekcijas pilsētas parkos, uz augstceltnēm un pieminekļiem. Gaismu spēlēs izgaist rudens pelēcība, un pilsētas ainavas aplūkojamas citā dimensijā.

Jaunākie raksti