Mirta, Ziedīte

Rīgai izraudzīta Ziemassvētku egle

Rīgā, 11.novembra krastmalā, pacelsies 15,5 metrus stāva un ap 45 gadus veca Ziemassvētku egle, kas izraudzīta SIA "Rīgas meži" piederošajā Tīreļu mežniecībā. 11.novembra krastmalā izvēlētā egle, jau sapušķota, tiks izvietota, sagaidot Pirmo adventi. Tradicionāli tās pilsētā stāv līdz Zvaigznes dienai 6.janvārī.

Egli izraudzījās Rīgas domes vadība kopā ar "Rīgas mežu" pārstāvjiem un 6.klases skolēniem no Rīgas centra humanitārās vidusskolas. Kopumā jaunieši apskatīja piecas egles, starp tām izvēloties 15,5 metrus staltu egli. Kā pastāstīja skolnieces Beatrise un Patrīcija, viņas raudzījušās, lai egle būtu pēc iespējas kuplāka. "Galvenais, lai ir kupla. Caurumaina nav tik smuki," pauda meitenes.

Visi jaunieši bija tērpušies rūķu cepurēs un sagādāja arī priekšnesumu, pie izvēlētās egles nodziedot divas Ziemassvētku dziesmas. Skolēni pauda prieku par pirmo sniegu, kas uzkritis tieši egles izraudzīšanās dienā, un atzina, ka jau izjūt svētku tuvošanos.

Kā pastāstīja "Rīgas mežu" pārstāvis Edgars Vaikulis, šodien izraudzītā svētku egle varētu būt ap 45 gadus veca, kas esot lietaskoka vecums. Savukārt "Rīgas mežu" mežsargs Ainārs ar speciālu ierīci izmērīja izvēlētās egles augstumu, noskaidrojot, ka tā ir teju 16 metru stalta. Viņš pastāstīja, ka Rīgas mežniecībā egles mēdz sasniegt pat 35 metru augstumu.

Pērn Tīreļu mežniecībā tika izraudzīta arī egle, kas no Latvijas tika dāvināta Briselei. Tā bija 18 metrus augsta un ap 50 gadus veca.

Šogad mežniecībā tika izraudzīta tikai svētku egle 11.novembra krastmalai. Doma laukumā tā jau ir izvietota, un to iepriekš izvēlējās "Rīgas mežu" pārstāvji.

Jaunākie raksti