Aldonis, Agija

„Prieka maiss” saņem festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” apmeklētāju simpātiju balvu

Noslēdzoties 6. vides objektu festivālam „Ziemassvētku egļu ceļš”, tika sveikti darbu autori un pasniegta arī festivāla apmeklētāju simpātijas balva, kuru saņēma objekts „Prieka maiss” un tā veidotāji - SIA „Studio des Fetes Latvija”.

Šogad iedzīvotāju vērtējumam profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti pilsētvidē eksponēja kopskaitā 43 vides dizaina objektus – egles, kas pārsteidza ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību, radot īpašu svētku noskaņu.

„Par to, cik Rīgā ir daudz radošo personību, liecina festivāla konkursā iesniegto darbu skaits. Kopš festivāla pirmsākumiem, sešu gadu laikā, pilsētvidē tika eksponēti 300 objekti, tostarp ik gadu vidēji 19 jauni darbi. Aicinu gan iepriekšējo festivālu darbu autorus, tā saucamos „klasiķus” neiesūnot un veidot jaunus darbus, gan arī jaunos māksliniekus uzdrīkstēties un piedalīties nākamajā, septītajā vides objektu festivālā, kas notiks jau šī gada beigās,” saka Guntars Kambars, festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” idejas autors.

Jau tuvākajā laikā tiks izsludināts šā gada vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” projektu atlases konkurss, kura nolikums un saistītie dokumenti būs pieejami tīmekļa vietnēs: www.eglufestivals.lv un www.kultura.riga.lv.

Jaunākie raksti