Laura, Jadviga

Brīvdabas muzejs izsludina pieteikšanos uz 46. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgu

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs izsludina pieteikšanos Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum, kas notiks 2016. gada 4. un 5. jūnijā. No 10. februāra līdz 21. martam Brīvdabas muzejs gaida pieteikumus no amatniekiem, savukārt pārtikas produktu tirgotājiem (ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem) pieteikšanās no 17. februāra līdz 31. martam.

Gadatirgus ir plašākais latviešu tautas mākslas darinājumu tirgus, kas notiek reizi gadā tam vispiemērotākajā vietā - Brīvdabas muzejā, šogad 4. un 5. jūnijā. Gadatirgū aicinām piedalīties meistarus, kuri darina lietišķās mākslas izstrādājumus, izmantojot un iespaidojoties no mūsu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma. Mēs dodam priekšroku tradicionālo amatu pratējiem: audējiem, rokdarbniekiem, kalējiem, rotkaļiem, ādas un koka izstrādājumu darinātājiem, pinējiem un podniekiem. Darbiem ir jābūt kvalitatīviem un darinātiem no tradicionāliem materiāliem.

Jāievēro, ka pieteikumi un tiem pievienotie dokumenti tiek pieņemti amatniekiem līdz  2016. gada 21. martam un pārtikas tirgotājiem līdz 31. martam (ieskaitot), tos iesniegt var gan klātienē – Brīvdabas muzeja administrācijā, gan elektroniski sūtot attiecīgos dokumentus uz [email protected] vai [email protected] Brīvdabas muzejs apkopos iesniegtos dokumentus līdz 8. aprīlim. Savukārt Ekspertu komisija (jauno) pretendentu vai dalībnieku, kuri kādu gadu subjektīvu iemeslu dēļ ir izlaiduši dalību,  iesniegtos darbus (klātienē) Brīvdabas muzejā vērtēs 2016. gada 14.-15. aprīlī.

Līdz 2016. gada 20.aprīlim Brīvdabas muzejs paziņos Ekspertu komisijas lēmumu par vērtēto darbu autoru dalību 46. Latviešu tautas lietišķās mākslas Gadatirgū.

Pretendentiem, kuriem dalību Gadatirgū būs apstiprinājusi Ekspertu komisija, laikā no 2016. gada 25. aprīļa līdz 2016. gada 30. aprīlim, būs jāierodas Brīvdabas muzejā Rīgā, Brīvības gatvē 440 slēgt līgumu, dalības maksas maksājumi jāveic līdz 6.maijam.

Brīvdabas muzejs vēlas atgādināt, ka amatniekiem, kuri noteiktajā termiņā nav iesnieguši pieteikumu (vai iztrūkst nepieciešamie dokumenti), nav savlaicīgi noslēguši līgumu un nav veikuši izrakstītā rēķina apmaksu, dalība 2016. gada Gadatirgū var tikt atteikta. Lūdzam rūpīgi iepazīties ar Gadatirgus koncepciju, nolikumiem un pieteikuma veidlapām mūsu mājaslapa: www.brivdabasmuzejs.lv/gadatirgus

Jaunākie raksti