Mirta, Ziedīte

Līgo svētki Jūrmalā

Šogad Jūrmalā tiks plaši svinēti Līgo svētki. Jau no 17. līdz 22. jūnijam Jūrmalas pilsētā notiks visdažādākie ielīgošanas pasākumi. Jūrmalniekus un pilsētas viesus priecēs koncerti, danči, vainagu vīšana, jāņuguns iedegšana pludmalē un citi vasaras Saulgriežiem veltīti pasākumi. Savukārt Līgo svētku vakarā, 23. jūnijā, no plkst. 22.00 Mellužu estrādē gaidāma Jāņu nakts balle.

Šogad Līgo svētku sagaidīšana Jūrmalā notiks no 17. jūnija, kad plkst. 17.00 Aspazijas mājā gaidāms Jāņu ielīgošanas pasākums kopā ar jūrmalnieku kopu "Dziedam!".

Sestdien, 18. jūnijā, plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā varēs sadziedāties kopā ar mūzikas kopu "Pūce", dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu. Sarīkojuma programma domāta visiem, kas grib klausīties vai dziedāt līdzi.

Plaša vasaras Saulgriežu ielīgošanas pasākumu programma Jūrmalā notiks 22. jūnijā. Plkst. 18.30 Horna dārzā pie Jūrmalas Kultūras centra gaidāma Jūrmalas radošo kolektīvu sadziedāšanās un sadejošanās un Līgo svētku gājiens pa Jomas ielu līdz Dzintaru koncertzālei, kur plkst. 20.00 vasaras Saulgriežu ielīgošanas koncertā uz koncertzāles skatuves kāps Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Sutugova, "Mirage Jazz Orchestra", koklētāji no Latvijas novadiem, tautas deju kolektīvi, bet plkst. 22.00 Dzintaru pludmalē tiks degti Līgo svētku ugunskuri.

Zāļu vakarā, 23. jūnijā, no plkst. 22.00 Mellužu estrādē līgotājus priecēs lustīga balles mūzika kopā ar grupām "Credo" un "Tu La' Mōrs".

Līgo svētki Jūrmalā 2011 programma

17. jūnijs

17.00 Jāņu ielīgošana kopā ar jūrmalnieku kopu "Dziedam!" (līdzi jāņem Jāņu zāles un groziņš) Aspazijas mājā, Z. Meierovica prospektā 20.

18. jūnijs

17.00 Gaidām Lielā Jāņa vārda dienu. Piedalās: vokālā grupa "Pūce", dziesminiece Maija Cālīte un aktrise Elvīra Baldiņa. Sadziedāšanās, vainagu un vītnes pīšana. Ierašanās ar groziņiem. Raiņa un Aspazijas vasarnīca, Pliekšāna 5/7.

22. jūnijs

18.30 Līgotāju sagaidīšana Horna dārzā pie Jūrmalas Kultūras centra, Jūrmalas radošo kolektīvu sadziedāšanās un sadejošanās. Piedalās: Jūrmalas tautas deju kolektīvi "Tapa" un "Ābelīte", folkloras kopas "Skance" un "Mare". Svētku gājiens pa Jomas ielu līdz Dzintaru koncertzālei.

20.00 Vasaras Saulgriežu ielīgošanas koncerts Dzintaru koncertzālē. Koncertā: Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Sutugova, koklētāji no Latvijas novadiem, "Mirage Jazz Orchestra", Jūrmalas tautas deju kolektīvi "Zālīte" un "Vēlreiz", Jelgavas tautas deju ansamblis "Gatve", apvienotais Jūrmalas koris.

22.00 Saules rietā svinību noslēgums pie ugunskuriem Dzintaru pludmalē.

23. jūnijs

22.00 Jāņu nakts balle kopā ar grupām "Credo" un "Tu La' Mōrs" Mellužu estrādē.

Jaunākie raksti