Gunta, Ginta, Gunda

Miķeļdienas pasākums „Rudens svētki Iļģuciemā”

Svētdien, 27. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” pagalmā un Amatu namā notiks Miķeļdienas pasākums „Rudens svētki Iļģuciemā”. Ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja piedalīties rotaļās, lustīgi izdancoties un kārtīgi izdziedāties. Amatu nama studiju darbnīcas atvērtas no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgrieži un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Tradicionāli tā ir pēdējā pļaujas diena, kad ar maģisku rituālu palīdzību cilvēki cenšas iegūt Jumja labvēlību un nodrošināt veiksmi nākamajam gadam. Ar latviešu tautas tradīcijām un to, kā auglību un veiksmi pievilināt mūsdienās, iepazīstinās un līdzi darboties aicinās svētku vadītāji – Iecavas kultūras nama folkloras kopas „Tarkšķi” dalībnieki.

Ģimenēm ar bērniem un jauniešiem tiks piedāvātas radošas, attīstošas un izglītojošas aktivitātes - spēles, rotaļas un mīklu minēšana. Gan maziem, gan lieliem būs iespēja redzēt, iepazīt un pašiem piedalīties Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” Amatu nama piedāvātajās tautas lietišķās mākslas studiju amatu darbnīcās, vērot meistarus darbā, pašiem praktiski pamēģināt tādus amatus kā aušanu, metālkalšanu, pinumu gatavošanu no klūdziņām un meldriem. Amatus demonstrēs Tautas lietišķās mākslas studijas – „Rītausma”, „Irbi”, „Ataudze”, „Puduris”, „Austra”, „Zīle” un „Ceplis”. Tautas glezniecības studija „Grīva” piedāvās pozēt gleznotājiem, lai iegūtu savus portretus.

Miķeļdienas sveicienu saviem apmeklētājiem būs sarūpējuši Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” kolektīvi – kapela „Hāgenskalna muzikanti”, bērnu deju kolektīvs „Mārīte” un jauniešu deju kolektīvi „Dejotprieks” un „Latve”.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Jaunākie raksti